Raquel Gonzàlez i Sara Dorda campiones de Catalunya d'atletisme

Rosa M. Buscà i Aina Rabadan, dues atletes sub-18, es van fer amb la medalla de bronze

El diumenge es van disputar els Campionat de Catalunya absoluts d'atletisme a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona i quatre atletes mataronines van pujar al podi, amb dos ors per a Raquel Gonzàlez i Sara Dorda i dos bronzes per a Rosa M. Buscà i Aina Rabadan.

180702At_Duescampiones2

Quart títol català per a Raquel Gonzàlez i primer per a Sara Dorda

Raquel Gonzàlez (FC Barcelona) va demostrar un bon moment de cara al proper Europeu de Berlín, i es va fer amb el seu quart títol català absolut en la prova dels 5 km marxa amb un temps de 21:18.22, una mica millor que el que fa dues setmanes li va donar el tercer lloc a la Lliga Estatal de Divisió d'Honor. Va superar dues ex-campiones catalanes com Beatriz Pascual (5 títols entre 2008 i 2012) i Mar Juàrez (campiona l'any passat).

180702At_Raquelmarxant

Per la seva part Sara Dorda (AA Catalunya) es va fer amb el seu primer títol de campiona de Catalunya absolut a nivell individual. Es va imposar en els 400 metres tanques amb 1:01.04, lluny dels 59.94 que va registrar a la Lliga de Divisió d'Honor, però que li van ser suficients per fer-se amb el primer lloc.

Dues medalles de bronze per a dues atletes sub-18

La collita de medalles es va completar amb dues medalles de bronze per a dues atletes sub-18 que la setmana passada van estar a un alt nivell als Campionat d'Espanya de la seva categoria.

180702At_BuscaRabadanmedalles

L'atleta laietanenca Rosa Maria Buscà (CA Laietània) es va fer amb el tercer lloc en la prova de triple salt amb un sensacional salt de 12.83 m aconseguits en el seu darrer intent. Llàstima que el vent era lleugerament superior al permès (2.4 m/seg) i la marca no pot ser homologada. Però sí que ho seran els 12.42 m del seu primer intent que suposen nou rècord maresmenc sub-18, sub-20 i sub-23 i que la situen en el quart lloc absolut de tots els temps en aquesta prova.
L'altra medalla de bronze va ser en salt d'alçada i va anar a parar a Aina Rababan (FC Barcelona), campiona d'Espanya sub-18 la setmana passada. En aquesta ocasió es va haver de conformar amb 1.68 m, una  mica per sota dels 1.72 m d'aquella ocasió, que tampoc li haurien permès pujar cap més lloc.

La resta de resultats

A més de Rosa M. Buscà va estar present al campionat una bona representació del Centre Atlètic Laietània. La que més a prop va quedar del podi va ser Martina Ballesteros (CA Laietània) que va classificar-se en quart lloc en els 100 m llisos amb un gran temps de 12.25, però també amb vent superior al legal. En semifinals havia fet 12.39 amb vent permès. En els 200 m va entrar en la final amb 25.85, però no la va córrer.
En salt amb perxa Biel Tènias, subcampió d'Espanya sub-18 la setmana passada, va obtenir el cinquè lloc català absolut amb 4,85 m, mentre que Adrià Puig va ser 6è amb 4.70 m.
També van ocupar posició de finalista Laia Tomàs, 7a en perxa amb 3.25 m i David Vallès, que fou 8è en triple amb 13.42 m. Altres participants laietanencs van ser: Adriana de Haro va quedar 9a en perxa amb 3.10 m, Martí Varela 9a en javelina amb 41.86 m, Irene Betriu 11a en 800 m amb 2:23.86 i Ana Costa 12a en 1500 m amb 5:09.22.

Per part del Grup Atletisme Lluïsos la millor classificada va ser Laura Pelegrí que també va fregar el podi en quedar 4a en els 5000 m amb un temps de 18:18.07. Pau Rey va quedar eliminat en semifinals de 400 m tanques, amb el 12è temps (56.25), i Laila Vivas va quedar 9a en 3000 m obstacles amb 12:01.30.

I una altra atleta mataronina, Marta Cot, que competeix per l'Elx, va quedar en cinquena plaça en salt amb perxa amb un excel·lent marca de 3.70 m, molt valuosa tenint en compte que ja és "màster".