Profitós cap de setmana atlètic amb set títols catalans de base

A més Raquel Gonzàlez, Aina Rabadan i Biel Tènias van competir a nivell internacional

El passat cap de setmana es van disputar a l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona els Campionats de Catalunya d’atletisme en les categories sub-18, sub-20 i sub-23, antics juvenils, júniors i promesa. I la collita de medalles per parts dels atletes dels clubs mataronins i també d’atletes mataronins que competeixen en clubs de fora, va ser espectacular, aconseguint 18 medalles, entre les quals hi ha 7 títols de campions de Catalunya. I encara hi havia atletes com Aina Rabadan i Biel Tènias que estaven competint amb la selecció espanyola i que haurien pogut fer créixer la quantitat de podis. Va destacant poderosament l’actuació del CA Laietània amb 14 medalles, de les quals 10 foren en l’apartat femení.

Quatre títols en sub18 per al Laietània

En sub18 va destacar l’actuació laietanenca. Amb dos títols de campiona per a Marina Martínez, que va aconseguir dues medalles d’or en 800 metres (2:14.10) i 1500 metres (4:50.75).

180604At_MarinaMartínez

Un altre títol va ser per a Rosa Maria Buscà, que va quedar campiona en triple (11.91 m), una marca que fins i tot li hauria reportat el títol en la categoria superior, a part de pujar també al podi en llargada (5.51 m) per recollir el bronze.

180604At_BuscàRM

I un quart va ser per a Helena Torres en salt en perxa, acompanyada en el podi per Laia Tomàs (foto de dalt), que es va fer amb la plata amb la mateixa marca de 3.30 m.
També van pujar al podi Hannah Ruiz 2a en 3000 m amb 10:58.31 i David Vallès 3r en triple emb 13.23 m.
Adriana de Haro i Laia Boixet van quedar 6a i 8a amb 2.95 m, Guillermo Barrachina fou 9è també en perxa (3,45 m) i Inés Kajtih va quedar 9a en 1500 m (5:09.84).  Per completar una gran actuació conjunta del CA Laietània que va situar el club en la 5a plaça per clubs.
Per part del GA Lluïsos cal ressaltar l’actuació de Sergi Adalid (Lluïsos) que va guanyar la plata en 400 m tanques amb 55.57. Jaume Larroy (Lluïsos) va ser 12è en 1500 m amb 4:26.19.

Només un títol, però també un gran rècord en sub20

En la categoria intermèdia, només un títol, també per al Laietània. Va ser per a Maria Dièbana Badji que es va imposar en triple salt amb 11.58 m.
Martina Ballesteros, una altra assídua als podis, va quedar segona en 100 metres llisos amb 12.36. En 200 m es va quedar també prop del podi en quedar 4a amb 25.46.
Andrea Martínez va ser finalista quedant 8a en 100 m tanques (16.43) i 7a en pes (8.54).

180604At_AdalidRey

Gran èxit també per a Pau Rey (GA Lluïsos) que va guanyar la plata en 400 m tanques, amb un temps de 55.35 que és rècord absolut del seu club i rècord de Mataró sub20. Ousama Blal va entrar en final amb 59.66, però no la va poder córrer.
Per part lluïsenca també va pujar al podi Juan Sànchez que fou tercer en javelina amb 46.13 m.
Dan Vivas va quedar 5è en 3000 m obstacles amb 10:05:50 i Aleix Aznar 10è en 800 m amb 2:00.74.

Sara Dorda i Marc Alique de l’AACatalunya guanyadors en 2ub23

En la categoria sub23, dos atletes mataronins que competeixen per l’AA Catalunya es van fer amb la medalla d’or. Van ser Sara Dorda que va guanyar en 400 m amb 55.83, i Marc Alique que es va emportar el títol en javelina amb 58.84.
Per part del CA Laietània, que acabaria 7è per clubs, van pujar al podi Irene Betriu 3a en 800 m (2:18.20) i el decatleta Martí Varela que va quedar 2n en pes (10.82), i 3r en perxa (4.00 m.) i disc (31.24).
Van fregar el podi Unai Martínez (CAL) 4t en 400 m amb una gran marca de 49.99, Marc Garcia 4t en triple (12.89) i 5è en llargada (6.67) i Anna Costa també 4a en 5000 m (18:48.36).

Aina Rabadan i Biel Tènias guanyen la Copa Ibèrica sub18 amb la selecció espanyola

La selecció espanyola va guanyar a la selecció de portuguesa en la Copa Ibèrica “Go Fit” Sub18, que va tenir lloc el dissabte dia 2 de juny de 2018, a Abrantes (Portugal).
Aina Rabadan Coll, atleta mataronina del FC Barcelona, i Biel Tènias Tenas, del Centre Atlètic Laietània, van ser seleccionats per primera vegada amb l’equip espanyol i també es van estrenar en una competició de nivell internacional. En aquesta competició cada país portava els 2 millors atletes sub18 de cada prova.

180604At_RabadanTenias

L’Aina es va imposar en la prova d’alçada saltant 1.69 i Biel Tènias va aconseguir la segona posició en salt amb perxa amb un salt de 4.70.

180604At_Rabadansalt

Tot i ser dos atletes de primer any en la categoria sub18 el Biel i l’Aina estan fent una excel·lent temporada havent obtingut medalles en pista coberta en els Campionats de Catalunya i d’Espanya, resultats que els han permès disputar aquesta competició internacional i ser també atletes preseleccionats pels Jocs Olímpics de la Joventut que tindran lloc a Buenos Aires el mes d’octubre. A més Biel Tènias cal destacar que ja ha aconseguit ja la mínima pel Campionat Europeu sub18 que es disputarà aquest estiu a Hongria.

180604At_Tenias

Raquel Gonzàlez quarta a A Coruña

La marxadora mataronina Raquel Gonzàlez va participar el passat dissabte al prestigiós Gran Premi Internacional Cantones de A Coruña, prova inclosa dins de la Challenge Mundial de Marxa, i que arribava a la seva 32a edició.
Raquel Gonzàlez va quedar en quart lloc amb un temps de 1:30:15, en prova guanyada per la xinesa Quiyang Shenjie amb 1:26:28, per davant  de l’espanyola Júlia Takacs (1:27:58) i la portuguesa Ana Cabechina (1:29:41).