Victòries de Sara Dorda i Raquel Gonzàlez en la lliga de Divisió d'Honor

Els seus equips, AA Catalunya i FC Barcelona, on també competeix Aina Rabadan, disputaran la final estatal

Es va disputar el passat cap de setmana la 2a jornada de la lliga estatal de clubs de la Divisió d’Honor Estatal i dues atletes mataronines van tenir un paper ben destacat.

En l’encontre disputat a Castelló, Sara Dorda (AA Catalunya) va quedar primera en la prova dels 400 m tanques amb un temps d'1:01.60 (975 punts de la taula hongaresa). També va córrer els relleus 4x400 i l’AA Catalunya va acabar en segon lloc amb 3:52.11 darrere del Playas de Castellón. En la classificació global l’equip barceloní també va quedar en 2n lloc darrere del Playas de Castellon.

180523At_SaraDordarelleus

En l’encontre disputat a Durango l’atleta Raquel Gonzàlez (FC Barcelona) va guanyar els 5 km marxa amb 22:05.16, que són 1.069 punts en la taula hongaresa, la màxima obtinguda per les atletes del club blaugrana. El FC Barcelona va guanyar aquest encontre.

180523At_raquelicompanya

També va participar amb l'equip blaugrana la mataronina Aina Rabadan que va quedar 5a en salt d'alçada amb 1.63 m. Aquesta atleta, que entrena amb l'equip tècnic del Laietània, ha estat seleccionada per a l'encontre Espanya - Portugal sub18.

180508At_rabadan

Els dos equips catalans estan classificats per a la final entre els vuit millors equips estatals que es disputarà el dia 16 de juny.

El cap de setmana atlètic va portar altres notícies destacades

Grans marques en 400 m tanques

L’atleta del GA Lluïsos Sergi Adalid, que està preseleccionat per als Jocs Olímpics de la Joventut que es disputaran a Buenos Aires el mes d’octubre, va millorar la seva marca en 400 m tanques sub-18 (tanques a 0,84 m) amb un temps de 55.27 i ja és el quart atleta estatal de la categoria.
Pau Rey, també atleta de Lluïsos, aquest sub-20 va fer una molt bona marca de 56.77, amb tanques a 0.914, o sigui ja en mesura sènior.

Campionat d’Europa Màster en ruta

El passat cap de setmana es va disputar a Alacant el Campionat d’Europa Màster en ruta amb presència de diversos atletes del GA Lluïsos.
En 10 km el millor va ser Ferran Rey, 10è en M50 amb 35:42.
En la prova de cros per equips (4 km cada atleta) Ferran Rey i Albert Redrado, fent equip amb un atleta andalús, van quedar en 3r lloc en M50, però no van pujar al podi perquè un dels equips que els havien precedit era espanyol i només podia rebre medalla un equip de cada país.
I en la mitja marató el més destacat va ser Prudencio Pérez que en M70 es va classificar en 6è lloc amb 1:38.54. I en dones Clara Hernàndez va quedar 14a en F40 amb 1:34.22.

180523At_Quatremàsters

També va participar l'atleta laietanenca Esther Tomàs que va quedar 8a en els 10 km F45 amb un temps de 42:17 i va aconseguir la medalla d'or per equips, sent la tercera atleta espanyola classificada.