Aina Rabadan (FCB) millora l'històric rècord de Mataró de Teresa Maria Roca

Va saltar 1,71 m en els Campionats d'Espanya sub-18, on tres atletes del Laietània (Biel Tenias, Marina Martínez i Hannah Ruiz) pugen al podi

El passat cap de setmana es van disputar a Antequera el Campionat d'Espanya de pista coberta en la categoria sub-18, i allà hi anaven diversos atletes laietanencs amb moltes esperances de pujar al podi, com així van fer en tres casos, en una actuació espectacular.

Millora d'un rècord que tenia 46 anys

Però possiblement el fet més destacat del campionat va ser la millora de l'històric rècord de Mataró de la prova de salt d'alçada, que havia establert Teresa Maria Roca amb 1,70 m l'any 1972, que en aquell moment era rècord absolut d'Espanya, i que després només havia pogut igualar Esther Boix l'any 1988.

180312At_Rabadan171

A Antequera, Aina Rabadan, ara al FC Barcelona, però que continua entrenant amb el grup del CA Laietània, va aixecar-se un centímetre més per situar la nova marca en 1,71 m, amb la qual va quedar en segon posició fent-se amb la medalla de plata estatal sub-18. Està clar que no és rècord de cap club de Mataró, però sí que significa la millor marca feta per una atleta mataronina en tots els temps. Enhorabona.

Tres podis per al Centre Atlètic Laietània

Per part de la representació del Laietània, actuació espectacular, amb una altra medalla d'argent, dues de bronze i 2 llocs més de finalistes.
Biel Tenias tenia la millor marca amb 4.80 m, però, es va quedar amb 4.61, i es va haver de conformar amb la plata, excel·lent ja que és atleta de 1r any.

180314At_Tenias

Marina Martínez, també debutant a la categoria, va fer marca personal en els 1500 m amb 4:45.29 per penjar-se el bronze.

180314At_MarinaMtez

I finalment Hannah Ruiz també va guanyar el bronze en 3000 m  amb 10:24.09, que és marca personal.

180314At_HannahRuiz

Van ocupar plaça de finalista Rosa Maria Buscà 6a en triple amb 11.76 i Helena Torres que fou 7a en perxa amb 3.41 m.  Van completar l'equip David Vallès (15è en triple amb 12.74), Laia Tomàs i Laia Boixet, que foren foren 12a i 14a en perxa amb 3.16, Inas Kajtih que amb 2:25.09 no va poder entrar en final de 800 m.

Més medalles als Campionats de Catalunya de base en pista coberta

Aquest cap de setmana també es van disputar els campionats de Catalunya en pista coberta sub16 i sub 14 a Sabadell.
En els sub-16 Clara Gifra (CA Laietània) va aconseguir la medalla d'argent en salt d'altura amb una marca de 1.55 m.

180312At_Carlagifra

En el sub-14 l'atleta Ivan Molina (GA Lluïsos) també va quedar en segon lloc en la prova de 2 km marxa amb un temps de 10:41.62, fent-se amb la medalla de plata.