Quatre ors als Campionats de Catalunya cadets d'atletisme

Els van guanyar Aina Rabadan, Marina Martínez i Biel Tenias (CA Laietània) i Marc Fernàndez (GA Lluïsos)

170628At_Rabadanpodi

El passat cap de setmana es van disputar a Santa Coloma de Gramenet els Campionats de Catalunya d'atletisme de la categoria cadet i la representació mataronina va pujar quatre vegades al més alt del podi, gràcies als triomfs d'Aina Rabadan, Marina Martínez i Biel Tenias, del CA Laietània, i de Marc Fernàndez, del GA Lluïsos.

170628At_Rabadansalt

Per part laietanenca va destacar Aina Rabadán, que va quedar campiona en salt d'alçada amb una marca d'1.61 m i que a més va quedar subcampiona en salt amb perxa amb un registre de 3.25 m.

170628At_Marina

Marina Martínez, demostrant el seu bon moment de forma, va guanyar en els 1000 m llisos amb una marca de 3:05.06.

170628At_Bielsalt

Biel Tenias que amb 4.35 m va ser el millor en salt amb perxa. Tots tres van estar per sota, pel que fa a marques, del que havien fet la setmana anterior en el Campionat d'Espanya de federacions, però en van tenir prou per fer-se amb el títol català.

170306At_MarcFernàndez

Per part lluïsenca va brillar Marc Fernàndez que va mostrar-se molt superior en la prova dels 3000 m llisos, guanyant amb un temps de 9:24.75 i amb 9 segons d'avantatge sobre el segon classificat.

Altres participants van ser: Mercè Sànchez (LL) 7a en 1000 m llisos (3:14.44), Oriol March (CAL) 7è en 1000 m llisos (2:52.04), Pol Altimira (CAL) 8è en 100 m tanques (16.13), Carla Vilà (CAL) 7a en perxa (2.85 m) i Guillermo Barrachina (CAL) 5è en perxa (3.60 m).

Sense podis als estatals cadets

També aquest cap de setmana es van disputar a Getafe els Campionats d'Espanya Juvenils d'Atletisme i allà hi va acudir una nombrosa representació mataronina, però cap dels seus representants va poder pujar al podi.

Qui més a prop va estar de les medalles va ser Rosa M. Buscà (CA Laietània) que va obtenir el 4t lloc en triple salt amb 11.90 m, que és nou rècord maresmenc juvenil, júnior i promesa. Quedà a només 10 cm del podi. Continuant amb la representació laietanenca, també va estar a prop Alba Rodríguez que fou 5a en salt amb perxa amb 3.42 m, també a només 10 cm del podi. En aquesta mateixa prova Helena Torres va quedar 9a amb 3.22 m, i en categoria masculina Eloi Caparrós va quedar 7è amb 4.42 m. I també va ocupar lloc de finalista Hannah Ruiz que va quedar 6a en 2000 m obstacles amb 7:28.28.

Pel que fa a la representació del GA Lluïsos Mataró cal dir que va tenir l'honor de tenir tres atletes en una mateixa prova i força dura com és la dels 400 m tanques. Tot i això cap d'ells va poder accedir a la final, ni tan sols Pau Rey que va ser 2n de la seva semifinal amb un excel·lent crono de 56.48, que només li van donar la 14a plaça. Sergi Adalid (58.40) i Ousama Blal (59.13) també es van quedar a semifinals. I el mateix li passà a Ariadna Ollé en els 400 m llisos amb una marca d'1:01.87. Pau Rey també va competir en salt d'alçada acabant 15è amb 1.80 m.

Tres medalles als estatals de veterans

A la localitat alacantina d'Eltx es va celebrar el Campionat d'Espanya de veterans amb tres medalles per a la representació mataronina.

Per part del GA Lluïsos, Xavier Palau va aconseguir el bronze en M50 en llançament de javelina amb una marca de 42.92 m, i també va participar Natàlia Millán en la categoria F40 i va quedar 5a en 100 m amb 14.49 i 6a en 200 m amb 30.59.

Per part del Laietània, Mateo Moreno va quedar campió en salt d'alçada M55 amb una marca d'1,49 m i Àngels Noell va quedar 2a en 5 km marxa en F55 amb 30:45.31.