Martina Ballesteros campiona d'Espanya amb Catalunya i rècord en 100 m

En categoria cadet títol en categoria femenina (Aina Rabadan i Marina Martínez) i segon lloc en nois (Biel Tenias i Marc Fernández)

Durant el cap de setmana passat es van disputar ja competicions atlètiques a nivell estatal i diversos atletes mataronins van participar-hi amb gran èxit.

170619At_MartinaBallesterosrelleus

Martina Ballesteros campiona d'Espanya de Federacions amb Catalunya i gran rècord comarcal en els 100 metres

L'atleta júnior Martina Ballesteros (CA Laietània) va formar part de la selecció absoluta de Catalunya que va conquerir a Ciudad Real el títol estatal en el Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques. Va competir a la prova dels 4x100 metres i va obtenir el segon lloc amb 46.48, tot i que l'equip tenia les baixes importants d'Estela García (que va fer rècord català a Estocolm amb 23.16) i Cristina Lara que va doblar 100 i 200 fent rècord d'Espanya promesa. Van ser substituïdes per Irene Méndez, Laia Solà i va completar l'equip Jael Bestué, que a la prova dels 100 m havia fet rècord d'Espanya juvenil amb 11.70.

170619At_Martina100

Però el més destacat va succeir a la prova extra dels 100 metres que es va celebrar allà mateix, i que és habitual per a les atletes de relleus que no tenen plaça a la prova individual. La Martina va fer una sensacional marca de 12.09 amb vent legal d'1.9 m/s. I d'aquesta manera l'atleta laietanenca de Premià de Dalt, que entrena Quico López, es va fer amb el rècord social i comarcal dels 100 metres que tenia Bea Indurain amb 12.13.

Sara Dorda també campiona estatal amb Catalunya

L'atleta mataronina Sara Dorda, que competeix amb l'AA Catalunya de Barcelona, també va formar part de l'equip català que va quedar campió estatal. Va participar en els relleus 4x400 metres en què Catalunya va acabar en tercer lloc amb 3:45.50, col·laborant així al títol estatal.

170702At_Dordarelleus

Títol femení i segon lloc masculí en el Campionat d'Espanya Cadet de Federacions

També el passat cap de setmana es va disputar a Lorca el Campionat d'Espanya de Federacions en categoria cadet i amb Catalunya hi van participar tres atletes laietanencs i un lluïsenc.

En categoria femenina ho van fer les laitanenques Aina Rabadan i Marina Martínez. L'Aina va quedar segona en salt d'alçada amb una gran marca d'1,65 m, que és un nou rècord comarcal cadet. I la Marina també va quedar segona en els 1000 metres amb 3:04.96, amb marca perjudicada per la forta calor. Totes dues van col·laborar al títol de la selecció catalana per equips.

170619At_TeniasRabadanMtez

En categoria masculina va participar el saltador laietanenc Biel Tenias que va guanyar en salt amb perxa amb una marca de 4.55 m que també és un nou rècord comarcal cadet, cosa que el fa favorit per al campionat estatal individual. També va participar Marc Fernàndez del GA Lluïsos que va quedar 9è en 3000 m amb 9:29.71. En aquest cas l'equip català va quedar en segon lloc a només dos punts de la Comunitat Valenciana que es va fer amb el títol.