Raquel Gonzàlez fa la millor marca mundial de l'any en 5 km marxa

Ha aconseguit la marca guanyant en el campionat d'Espanya per autonomies

La marxadora mataronina Raquel Gonzàlez Campos va aconseguir el dissabte la millor marca del món de la temporada a la prova dels 5 km marxa en el decurs del Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques, en el qual la selecció catalana es va proclamar campiona d'Espanya amb més de noranta punts d'avantatge sobre la comunitat de Madrid (619,5 per 528). Més endarrere van quedar Castella Lleó (510,5) i la Comunitat Valenciana (502,5).

160619At_RaquelGlez

La Raquel Gonzàlez, que la setmana passada havia estat proclamada la millor atleta catalana de l'any 2015, i que ja té assegurada la seva plaça als Jocs Olímpics de Rio, va fer un bon test en aquesta prova, correguda en pista, i molt més curta de la que correrà als Jocs de Rio, que serà de 20 km.
A la prova disputada a Alcobendas va guanyar amb un temps de 21:09.24 superant a atletes de reconegut prestigi, dins l'àmbit estatal, com són l'aragonesa Maria José Poves (21:22.91) i la madrilenya Julia Takacs (21:31:09). Amb aquesta victòria va donar els 17 punts atorgats a la guanyadora.

També dues campiones en categoria cadet

El cap de setmana també es va disputar també el Campionat d'Espanya cadet per autonomies i Catalunya també es va emportar el títol. A l'equip català van participar dues atletes del CA Laietània que per tant es van fer amb el títol.
Va brillar especialment Mariona Gaspar que va guanyar en salt amb perxa amb una gran marca de 3,41 m. També va col·laborar al títol Hannah Ruiz que va quedar 6a en 1500 m obstacles amb 5:16.93.

160620At_GasparRuiz

En categoria masculina va participar Sergi Adalid (GA Lluïsos) a la prova de relleus 4x300 on Catalunya va guanyar amb un temps de 2:26.60 que és nou rècord català. Però a la classificació per seleccions Catalunya va acabar en quart lloc.