La mataronina Raquel Gonzàlez obté el passaport per als Jocs de Rio

Ha quedat 10a a la Copa del Món de marxa a Roma baixant de la mínima demanada

La mataronina Raquel Gonzàlez (FC Barcelona) formada a les files del GA Lluïsos Mataró avui ha aconseguit el passaport per als Jocs de Rio 2016 en quedar classificada en desena posició al Campionat del Món de marxa per equips disputat a Roma, i on l'equip femení espanyol s'ha classificat en cinquena posició.

160507At_raquelGlez

Hi havia cinc marxadores amb possibilitats d'anar als Jocs, que eren Beatriz Pascual, Maria José Poves, Julia Takacs i Ainhoa Pinedo, i la Real Federación Española reservava dues places per a la prova dels 20 km marxa sempre que en la disputa del Campionat del Món de marxa per equips que s'ha disputat avui a Roma baixessin d'1:29:30.

Doncs bé, en la dura competició disputada a la capital italiana, que ha estat guanyada per la xinesa Hong Liu amb 1:25.59, la marxadora mataronina ha acabat en la desena plaça, ha estat la millor espanyola i ha fet un temps d'1:29:01, sent l'única que ha baixat del temps demanat i per tant guanyant-se de ple dret la seva primera participació en uns Jocs Olímpics, on també hi ha de ser l'atleta del CA Laietània Jesús Angel Garcia Bragado. La segona espanyola a arribar ha estat Julia Takacs amb un temps d'1:29:47.

Garcia Bragado va abandonar

L'atleta del CA Laietània Chuso Garcia Bragado, que ja té la participació olímpica assegurada va participar en aquests Campionatsd el Món per equips de matxa celebrats a Roma, a la prova dels 50 km, però va haver d'abandonar per molèties musculars. L'equip espanyol va obtenir el bronze.