Raquel González acaba 14a en els 20km marxa en el Mundial de Beijing

La marxadora mataronina ha fet un temps d'1h32:00 i no ha pogut aconseguir el bitllet pels Jocs de Rio que rebien les 8 primeres

Rauqel Gonzalez al Mundial 2015

La marxadora mataronina, Raquel González, acaba 14a en el Mundial de Beijing, en la prova dels 20 km marxa. L’atleta del FC Barcelona, actual campiona d’Espanya d’aquesta prova, ha fet un temps d’una hora i 32 minuts, entrant 5 minuts més tard que la xinesa Hong Liu que s’ha emportat l’or amb un temps de 1:27:45. Segona ha estat una altra xinesa Xiuzhi Liu, amb el mateix temps, mentre que la medalla de bronze ha estat per l’actual campiona d’Europa, la ucraïnesa Lyudmila Olyanovska, amb 1:28:13.

Aquest 14è lloc final no satisfà les pretensions de González que arribava al Mundial amb l’objectiu d’acabar entre les primeres i aconseguir una plaça pels Jocs de Rio, plaça que aconseguien les vuit primeres classificades. El tall ha estat en un temps de 1:30:32 que és assequible per a la mataronina en condicions "normals", però s'ha de dir que les condicions la prova, que ha començat a dos quarts de 9 del matí (hora xinesa), amb 26 graus i un 61% d’humitat, no han ajudat gens a les atletes.

L’aragonesa María José Poves que ha acompanyat bona part de la prova a la mataronina, ha acabat 10a amb un temps de 1:31:06, sent la millor atleta espanyola. Com hem dit Raquel González ha entrat 14a amb un temps de 1:32:00 i Laura Garcia-Caro ha estat 32a amb un registre de 1:36:22.

Demà serà el torn de l’atleta del CA Laietània Àngel Garcia Bragado qui buscarà acabar entres els primers i classificar-se pels Jocs de Rio en els 50 km marxa.