Sara Dorda debuta com a internacional juvenil

Després d'un discret onzè lloc en 400 m, s'ha classificat per a la final dels 4x100 m, al Festival Olímpic de la Joventut

El passat dilluns la Sara Dorda (GA Lluïsos Mataró) es va estrenar com a internacional amb la selecció espanyola juvenil. El debut va ser a Utrecht (Holanda), amb motiu del Festival Olímpic de la Joventut Europea.

La mataronina havia estat convocada pels 400 llisos mercès a la seva magnífica temporada, que inclou el títol de campiona d' Espanya juvenil de la distància en pista coberta i el sots-campionat a l' aire lliure, amb una millor marca de 56"86.

Sara Dorda (Lluïsos)

A l'hora de la veritat no ha tingut l'actuació que ella desitjava, però és que la competició era molt exigent. No tenia fàcil l'accés a la final, per a la que es classificaven les 2 primeres de cadascuna de les 3 semifinals i els 2 millors temps. La Sara, amb els mencionats 56"86, tenia el 5è millor crono de les participants a la seva sèrie (la 1a), en la que hi havia fins i tot una atleta que acredita 54"99.

La primera part de la cursa va ser bona i semblava que hi hauria possibilitats de classificar-se, però a la 2a meitat aquestes opcions es van esvair, acabant la Sara en cinquè lloc amb 58"03 i, per tant, quedant eliminada sense haver d'esperar què feien a les dues semifinals restants. La pitjor de les classificades per a la final va fer 57"13, de manera que només una Sara al 100% hauria pogut aconseguir-ho. Ha fet l'onzè millor temps de les 20 participants.

Semblava que la seva actuació havia finalitzat, però el dijous la lesió d'una seleccionada pel 4x100 va provocar que la Sara fos escollida com a substituta. I la selecció espanyola va acabar 4a de la seva sèrie amb 47.01, a només 5 centèsimes del rècord d'Espanya de la categoria i classificant-se per a la final també amb el 4rt millor registre, ja que les guanyadores de l'altra semifinal van fer pitjor temps. La final es corre el divendres i veurem si la Sara Dorda hi participa o torna al seu lloc la titular.