PUMSA adjudica la primera fase de les obres de millora de l’Estadi Municipal d’Atletisme

Es preveu que els treballs, que s’allargaran durant cinc mesos, s’iniciïn el proper mes de febrer 

En aquesta primera fase es realitzaran les millores necessàries perquè les dimensions de les pistes i equipaments de l’estadi compleixin les normatives establertes per la Federació Espanyola d’Atletisme. L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) va adjudicar les obres a FCC Construcción, SA, en el Consell d’Administració del passat 18 de desembre. El pressupost d’adjudicació de la primera fase de millora de l’Estadi Municipal és d’1.671.655 d’euros, IVA no inclòs. Es preveu que les obres comencin el proper mes de febrer, i tenen un període d’execució de 5 mesos.

La primera fase de les obres consistirà en la creació de dos carrils més de competició a la pista d’atletisme, de manera que es passarà dels sis que hi ha a l’actualitat, a vuit. A més, es construirà un carril al perímetre de la pista que servirà per fer els entrenaments de fons. Aquesta intervenció es completarà amb la instal·lació d’un nou paviment a tota la pista.

El centre de l’estadi acollirà una zona enjardinada amb gespa natural on se situaran les instal·lacions per a les altres modalitatsde l’atletisme. També es crearà una franja al voltant de la pista d’atletisme amb gespa artificial.

Per fer les millores, serà necessari l’enderroc de l’edifici que ara acull els vestidors i el magat-zem, dels murs adjacents a les grades i de les voreres que existeixen a la zona d’obres. A més, es retirarà el sistema d’enllumenat i el mobiliari urbà situats als terrenys afectats per l’ampliació de l’estadi, que seran reposats posteriorment per uns de nous. També s’hauran de treure alguns dels arbres situats a la zona d’obres, i s’estudiarà la possibilitat de recuperar-los.

El projecte recull la compra de casetes prefabricades que es destinaran provisionalment a vestidors i a sala antidopatge, ja que les existents queden afectades per l’ampliació de la pista d’atletisme, que creix en direcció a Can Serra. Es preveu mantenir el gimnàs annex a l’estadi. També s’ha dissenyat una nova xarxa d’il·luminació i de reg per a tota la pista d’atletisme.

La reforma de l’estadi s’emmarca en l’acord de col·laboració signat el passat mes de març entre el Patronat Municipal d’Esports (PME) i la Comissió de Clubs d’Atletisme de Mataró per desenvolupar el Pla de millora de l’atletisme de l’any 2007. L’acord té entre els seus objectius consolidar i millorar les estructures esportives dels clubs, desenvolupar el programa de promoció de l’atletisme escolar, treballar en la formació d’entrenadors i completar un calendari d’actes de relleu esportius. Planificar la construcció d’un nou Estadi Municipal d’Atletisme va ser també un dels pactes del protocol de col·laboració signat el novembre de 2006 entre el Consell Català de l’Esport i el PME.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: