Un Rocío amb menys públic però que emociona com sempre

La Verge del Rocío va aconseguir omplir, com fa cada any, el Parc Forestal

L’emoció dels devots a la Verge del Rocío va esclatar quan passaven alguns minuts de les dotze del migdia. Va ser el moment que la Verge i els seus ‘romeros’ que havien sortit des de Cerdanyola arribaven per fi al Parc Forestal, on ja els estaven esperant altres fidels que es van decantar per no acompanyar a la Verge en el seu camí i lloar-la a la seva arribada.

Tot i que el nombre d’assistents va ser menor que en altres ocasions, l’emoció va ser la mateixa que sempre i els càntics de ‘Viva’ i ‘Guapa’ van tornar a aixecar-se en un crit comú. L’arribada de la Verge del Rocío al Parc va ser el moment més emocionant tant pels que l’havien acompanyat com pels que l’esperaven impacients. Va ser en aquell moment quan, a més d’un dels assistents, els hi van caure les llàgrimes.

Immediatament després de l'arribada i quan la Verge es va assentar com a convidada d'honor a la cerimònia, va començar la missa rociera, oficiada pel rector de Maria Auxiliadora, Manuel Celiva Ponce. Com no pot ser d’altra manera en una missa rociera, l’atenció no només va recaure en el capellà, sinó que també ho va fer en el Coro Rociero de la Hermandad de Nuestra Señora del Rocío Divina Pastora de Mataró que amb les seves cançons i la salve rociera va posar un toc musical a la celebració.

Molt de moviment a les casetes de les associacions
Però no va acabar aquí el recorregut de la Verge del Rocío. Un cop acabada la missa, cadascú va dirigir-se cap a la seva caseta i la Verge les va anar visitant una per una, honorant així els seus organitzadors. A l’interior de les casetes l’activitat no s’ha aturat en tot el cap de setmana, ja que han estat molts els fidels que han volgut celebrar el rocío amb una gran festa, cantant, ballant o veient els quadres de ball, bevent i menjant.

Entre els visitants al rocío, com sempre, s'hi van poder veure moltes cares de la política mataronina. Entre elles cal destacar la visita de l'alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, acompanyat de la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre. Tot plegat, un cap de setmana ple de moviment al Parc Forestal, que va començar la seva festa el divendres a la nit i que va acabar el diumenge a la tarda amb un festival de cant i ball flamenc.