Génesis 88: la websèrie de moda

La websèrie mataronina triomfa a Hollywood gràcies a l'esforç voluntari de moltes persones

  • Marta Gómez // Fotos: cedides
  • Dijous, 19 Gener 2017 00:00

Especials, 2014/2015, Genesis 88

Diuen que de mica en mica, i picant pedra, s'aconsegueixen els resultats. I la veritat és que segurament un dels grans secrets de la websèrie mataronina 'Génesis 88' sigui aquest: la paciència, la perseverança i les ganes de tirar-ho endavant.
Génesis 88 ha estat guardonada en diferents festivals dels Estats Units en aquest darrer any. Una sèrie rodada a Mataró i protagonitzada per mataronins i, sobretot, feta gràcies a les persones que han col·laborat voluntàriament.
En el reportatge d'aquesta setmana descobrim com va néixer la idea, què suposen els reconeixements i els primers passos cap a la segona temporada.


Era el 15 de maig de l'any 2015 quan el Tot Mataró anunciava l'estrena de la primera websèrie del Grup de Cinema Fata Morgana. Es titulava 'Génesis 88' i, tot i fer una primera projecció privada per a actors, equip tècnic i col·laboradors, en penjaven en menys de 24 hores els dos primers capítols a Internet. Seguidament, i a un capítol per setmana fins a arribar a 13, la sèrie amb segell cent per cent mataroní, començava a triomfar.

Génesis 88, rodada pràcticament tota a la ciutat de Mataró i amb algunes localitzacions a la resta del Maresme i Barcelona, compta també amb actors i actrius de la ciutat. Una de les grans característiques d'aquesta websèrie és que s'ha tirat endavant gràcies a la voluntat i les ganes dels mateixos que la fan possible. Així, voluntàriament, van rodar els caps de setmana el que ara sembla que és una de les sèries revelació d'Internet. "He hagut de fer autèntics malabarismes per intentar que tot quadri: ara un no pot, a l'altre no li va bé... tots ho fem en les estones que podem i quadrar-ho és complicat, però ho hem aconseguit", explica al Tot Mataró el director de Génesis 88, Franc Sellers.

Especials, 2014/2015, Genesis 88

La trama que enganxa

La websèrie Génesis 88 se situa en un país imaginari "una mena de república bananera que és la república de Las Maracas", explica el director que relata: "allà un advocat mediocre rep l'encàrrec d'una de les dones més poderoses del país, fet curiós i estrany però que el porta a intentar posar en llibertat una persona que està a la presó. Aquí descobrim un personatge molt misteriós, és estrany i mut, i s'escapa. A partir d'aquí comença una història on tota una sèrie de personatges diferents el busquen. Serà gràcies a l'advocat però, que s'anirà descobrint la pròpia història i contruint aquesta trama".
Sellers no fa 'espòilers' i només n'explica el tràiler de la primera temporada. De fet, ni tant sols ens explica el de la segona, que ja comença a gravar-se aquests dies per la ciutat de Mataró. El que sí que es pot explicar, de moment, és que a Génesis 88 hi ha una barreja de diferents gèneres. "Té una base dramàtica, però també té ciència ficció, intriga, thriller i fins i tot una mica d'humor", explica el director.

Especials, 2014/2015, Genesis 88

Com neix Génesis 88?

En aquest cas estem davant d'una passió incondicional pel cinema. El director de la websèrie en qüestió, Franc Sellers explica que el guió li va venir de cop: "Un matí de juliol del 2011 passejava per la Rambla de Mataró i em van començar a venir idees al cap, sempre penso que el guió em va venir a buscar i no jo a ell. Va ser aleshores quan vaig començar a dibuixar els personatges i durant tot aquell estiu vaig estar-hi treballant.
No vaig dubtar en contactar amb gent que ja havia treballat amb mi i que creia que encaixaven. A l'hivern d'aquell any ja em posava a escriure el guió", explica Sellers. "Em va sortir el guió sencer pràcticament d'una mateixa tirada, els 13 capítols de cop. Llavors només quedava buscar l'equip idoni per tirar endavant la feina i ens posàvem el 30 de desembre del 2014 a rodar les primeres escenes. Vam trigar 10 mesos a tenir els 13 capítols gravats", conclou la mateixa font.

Internet, la gran aposta
Fer la sèrie per Internet podia significar un repte, però tant el seu director com tot l'equip de Génesis 88 tenien molt clara la proposta.  "Tenia molt clar que no podia ser un curtmetratge, havia de ser una història llarga i em venia molt de gust fer-la  per ser vista per Internet", explica Sellers. Tots els detalls de la websèrie es poden consultar a través de www.genesis88laserie.com

Veure que se'ns valora l'esforç, la voluntat i les ganes és una gran satisfacció, és al·lucinant"

Premis i reconeixements

En aquests moments la websèrie ha guanyat tres premis, ha estat nominada en diferents certàmens cinematogràfics i ha rebut una distinció per formar part del 'TOP 100' de les millors websèries del món de l'any 2015, el que s'anomena 'Web Series World Cup'. "No ho hem fet per aconseguir cap premi ni distinció, el nostre objectiu sempre ha estat per gaudir-ho, per aprendre, passar-nos-ho bé i crear aquesta fantàstica història", assegura el director. Dels tres premis obtinguts Sellers en destaca sobretot un, "el més espectacular". En aquest cas es tracta del premi 'La WebFest 2016' en la categoria 'Outstanding Cinematography in a Drama'. "Anar a Hollywood, a la Warner Bros, a la sala de cinema on s'han presentat les estrenes més importants del món, va ser al·lucinant", diu Sellers que continua: "Penseu que allà en Clint Eastwood va presentar 'El Gran Torino', allà també es va presentar 'Oceans Eleven'... nosaltres no ens ho haguéssim imaginat mai a la vida".

A més a més del premi a Hollywood els mataronins han estat guardonats a Florida i a Miami com a  'millor websèrie de drama' al South Florida WebFest (SOFLO) i com a 'millor websèrie Latina Drama' al Latino Web Fest 2015. "Veure que se'ns valora l'esforç, la voluntat i les ganes és una gran satisfacció i vol dir que el que hem fet no està tan malament", diu el director que no es pot reprimir d'afegir: "és al·lucinant, una alegria immensa".

Especials, 2014/2015, Genesis 88
Nova temporada
Tan exitosa ha estat la primera temporada de Génesis 88, que en aquests moments, precisament aquests dies de gener, ja s'està començant a rodar la segona. "Realment nosaltres ja havíem pensat a donar-li continuïtat a la sèrie. La primera temporada acaba amb un final molt obert perquè no se soluciona tota la història", assegura el director de Génesis 88, Franc Sellers que afegeix: "Abans de rebre tots els premis i reconeixements ja pensàvem en tirar-la endavant".
Franc Sellers creu que ara és un bon moment per començar amb la segona temporada i assegura que ja tenien pensat gravar-la des de bon principi:  "És cert que la fem perquè toca fer-la, però ara tot l'equip tenim molta més energia, moltes més ganes i molta més il·lusió".

Ara, doncs, totes les mirades estan posades en com seran aquests 13 capítols més de Génesis 88.  De moment tot segueix igual, ni més pressupost, ni més recursos. Només una mica més d'il·luminació. El que assegura el director és que tot plegat farà pujar "el nivell". "L'objectiu és millorar i ens posem a nosaltres mateixos el llistó una mica més alt. Hem arribat fins aquí i no podem decebre ningú, pugem un graó més i amb més il·lusió", assegura el director que no vol avançar res de com serà aquesta nova temporada.