Mataró: La ciutat solidària

Mataró aglutina les iniciatives solidàries amb el "Mou-te amb cor" i augmenta la participació

  • Marta Gómez // Fotos: Daniel Ferrer - Anna Aluart
  • Divendres, 09 Desembre 2016 00:00

Especials, 2014/2015, Mataro solidariaDiumenge vinent, dia 18 de desembre, tot Catalunya se solidaritzarà amb la Marató de la cadena de la televisió pública TV3. Precisament aquesta iniciativa arriba a la 25a edició aquest 2016 i ho fa amb el millor dels seus balanços: 151 milions d'euros recaptats, 723 projectes de recerca finançats, 6.500 científics implicats, 100 milions de persones mobilitzades i 58.000 voluntaris per atendre trucades, segons xifres facilitades per l'organització de La Marató al seu propi portal web.


A Mataró per La Marató de TV3 també s'organitzen activitats i les aportacions sempre són generoses. Una generositat que no només ve marcada per la gran atracció de la gran iniciativa del conjunt de Catalunya sinó que es caracteritza pel gen mataroní que no falla quan es tracta de ser solidari. I és que segurament la capital del Maresme és una de les més implicades amb projectes socials, d'integració, solidaris, esportius i de sensibilització.
De fet, al llarg de l'any no hi ha excusa per no participar d'alguna de les oportunitats que associacions, entitats i organitzacions de Mataró promouen, amb els objectius respectius de destinar les recaptacions a investigacions de malalties, ajudes a familiars de malalts o directament a entitats que s'involucren directament amb l'estat de salut, les oportunitats i la integració de malalts de tot tipus.

Mou-te amb cor

Des de l'Ajuntament de Mataró aquest 2016 s'ha intentat aglutinar totes les activitats i iniciatives solidàries que s'organitzen a la ciutat perquè, asseguren, que "som una ciutat que es mou: a nivell esportiu, amb caminades, curses i multitud d'activitats obertes a tothom; però també pel que fa a la participació i solidaritat, donem suporti i ajuda a un munt de causes". És per això que des de principis d'any aquestes propostes s'han englobat en una campanya anomenada "Mou-te amb cor".

"Som una ciutat que es mou: a nivell esportiu, amb caminades, curses i multitud d'activitats obertes a tothom"

Cada vegada més solidària

És difícil poder tenir exactament el conjunt de xifres quan es tracta d'iniciatives tirades endavant, la majoria de vegades, gràcies al voluntariat. És cert però que fent aproximacions de les dades donades per les mateixes organitzacions, aquest 2016, i només a través de les iniciatives que formen part del "Mou-te amb cor", s'han recaptat prop de 50.000 euros i hi han participat pràcticament 20.000 persones. La tendència segueix pujant perquè si Mataró demostra alguna cosa, és que es tracta d'una ciutat solidària.

Especials, 2014/2015, Mataro solidaria

Mataró Run Festival Tecnocampus
Organitzada per primera vegada per "Junts per l'esport de Mataró" la tercera edició del Mataró Run Festival Tecnocampus va aplegar gairebé 700 corredors. Una iniciativa que va solidaritzar-se amb la Fundació Vicenç Ferrer.

Open Escalada Solidari
La primera edició d'aquesta activitat d'escalada solidària es va etiquetar d'exitosa. Es van recaptar fins a 3.150 euros per seguir endavant en la investigació de la Distròfia Muscular Congènita pel dèficit del Col·lagen VI.

Caminada Arboç
Nou objectiu per la Fundació Maresme i la seva caminada per l'Escola l'Arboç. Fins a 1.700 persones van prendre part de la iniciativa que va servir per recaptar fons per a activitats i material pels alumnes del mateix centre.

Torneig de futbol base
Una desena de clubs mataronins van participar en aquest torneig, el mes de maig, amb l'objectiu de recaptar fons per a l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i ho van aconseguir amb una recaptació de prop de 4.000 euros.

Torneig Hoquei Joan Petit
Era la 16a edició de la Festa Torneig Joan Petit-Nens amb càncer, i Mataró acollia la gran cita. Fins a 350 participants d'entre 3 i 6 anys, acompanyats de les seves famílies, van fer possible l'encontre solidari una vegada més.

Marxa Solidària AGIM
Centenars de persones van tornar a sumar-se a la iniciativa de l'AGIM per tercer any consecutiu perquè les discapacitats físiques, les malalties neurodegeneratives o els qui han patit ictus no tinguin cap impediment en el seu dia a dia.

Mulla't per l'esclerosi múltiple
Quatre piscines de la ciutat van obrir les seves portes per a organitzar diferents activitats i recaptar fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple. Només al CN Mataró van participar-hi 325 persones, xifra que es va repetir als altres centres.

Caminada contra el càncer de mama
Aquest any van estar a punt de ser 6.000 les persones vestides amb samarreta groga participants d'una de les edicions de la caminada més multitudinària de Maresme Oncològic.

Marxa per la Salut Mental
Més de 900 persones es van aplegar aquest mes de novembre a la Marxa popular per la Salut Mental. Organitzat per diferents entitats de la ciutat, es van aconseguir recaptar més de 5.000 euros.

Mitja Marató Ciutat de Mataró
Aquest any ha arribat a la 19a edició i ho ha fet aquest cap de setmana passat amb menys participació que mai: 1.500 corredors. Paral·lelament a la prova s'han fet activitats relacionades amb el Dia Internacional de les persones amb discapacitat.