Esteve Martínez: "Hem tingut un peu al carrer i un a les institucions"

El portaveu ecosocialista creu que CiU ha dirigit l'ajuntament com una gestoria

  • Albert R. Dot / Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 11 Març 2015 15:07

ICV esteve martínez i coxita calvo

"Hem tingut un peu al carrer i un altre a les institucions". Així, recordant els compromisos de fa quatre anys, iniciava el portaveu d'ICV-EUiA Esteve Martínez el seu balanç de mandat en roda de premsa el matí d'avui dimecres 11. El regidor ha resumit el paper de la seva formació com d'"oposició constructiva" i ha destacat que "hem estat propositius". Martínez, acompanyat per Conxita Calvo, ha considerat els compromisos bàsics plantejats en les anteriors eleccions com a "acomplerts amb escreix".

Com una gestoria

Abans d'entrar en més detall, Martínez ha aprofitat per fer una valoració del govern municipal. “Hem denunciat des del minut 1 la manca de diàleg del govern municipal i l’absència d’iniciativa política", ha dit, contundent, afegint que creuen que CiU ha delegat tota la feina en els tècnics de la casa, dirigint l'ajuntament "com una gestoria". "Mora i Fernàndez Associats", ha dit en to més sarcàstic.

ICV esteve martínez i coxita calvo

En aquests quatre anys, segons Martínez, ICV-EUiA ha volgut "treballar per les persones, lluitar contra el patiment dels ciutadans". En aquesta línia, bona part dels seus minuts han anat dedicats a fer un repàs dels que, per a la formació, són exemples clars de les propostes aprovades durant el mandat que han servit "per millorar les condicions de vida dels mataronins". Que les persones desnonades no hagin de pagar plusvàlues, multar els bancs que tenen habitatges buits i, sobretot, la creació d'una comissió mixta per a la lluita contra els desnonaments, són algunes de les propostes que el regidor ha destacat en matèria de dret a l'habitatge.

Al carrer

Com a oposició, la formació també ha denunciat públicament temes com les derivacions de pacients de l’Hospital de Mataró a centres privats, les retallades de línies del Mataró Bus, el tancament de Can Xalant o "el malbaratament escandalós" que consideren que ha estat la “Festa del Cel”. Martínez ha insistit en la lluita al carrer al costat d'associacions i entitats com la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), la Coordinadora en Defensa de la Salut Pública o l'Assemblea Groga en educació. Finalment, el portaveu ha recordat que el seu partit ha estat l'únic que ha denunciat davant la fiscalia els exdirectors generals de Caixa Laietana, Pere Antoni de Dòria i Josep Ibern".

Martínez ha volgut acabar el seu balanç apostant per una línia de continuïtat "de treball social i polític" de cara a les pròximes eleccions.

"Bel·licosos" en educació
En el seu balanç de la política educativa i cultural, Conxita Calvo ha vist el govern de CiU "amb una manca absoluta de política educativa municipal, deixant-ho tot en mans dels Serveis Territorials de la Generalitat". Calvo ha volgut destacar una sèrie de temes que ICV-EUiA ha lluitat per "mantenir i salvaguardar" davant un govern "de dretes".

"Hem estat tan bel·licosos amb aquests temes com hem pogut", ha reconegut la regidora, que ha col·locat la consolidació de l'Escola Municipal de Música "contra propostes més glamuroses però buides" o la supervivència de l'oferta en Escola Bressol -"adaptada als canvis imposats sense patir gaires mals"- a la columna de les victòries. Entre els temes que necessiten encara més lluita i, sobretot, "un bon raonament al darrere" hi ha posat la defensa de la Formació Permanent a la ciutat, així com la Planificació Escolar.