Desitjos pel 2014: Ambició tocant de peus a terra

Personatges de l’àmbit cultural, social i esportiu demanen els seus desitjos pel 2014

  • Mireia Biel
  • Divendres, 03 Gener 2014 12:09

Una imatge històrica dels Reis a Mataró

Mataró ronda el 22 per cent de taxa d’atur. La ciutat es posa guapa amb els Mataró Opportunity Weekend i amb accions de promoció. Els emprenedors veuen el Tecnocampus com una nova llar on establir-se. I el comerç de proximitat guanya terreny. Tot plegat s’emmarca en un context en el que, a Mataró, molts col·lectius treballen per donar resposta a totes les exigències de la ciutat.

Són moltes les entitats, els col·lectius, els grups de treball i les persones que treballen sigil·losament en pro de la ciutat, tirant endavant projectes ambiciosos que enriqueixen el municipi. Iniciatives que donen la mà en temps difícils, com Càritas, altres que lluiten perquè l’habitatge sigui, més que mai, un dret garantit, com fa la PAH.

Tanmateix, més enllà de la crisi, hi ha temps i espai per somiar. Can Fugarolas vol convertir les idees en espectacle, CAPS.A vol fer renéixer la cultura i en l’àmbit esportiu, les noies del waterpolo fixen els ulls en els títols més importants de la temporada. 

Personatges entrevista

“Volem veure l’Angeleta Ferrer feta el 2015”

President de l’AMPA de l’Angeleta Ferrer té un desig molt clar, veure com tira endavant la construcció de l’escola. “El procés va endavant i a més velocitat de la que pensàvem”, assegura, mentre es mostra optimista sobre el futur de l’Angeleta ja que “el nostre projecte s’ha inclòs dins dels pressupostos i això indica que hi ha moviment”. Si a tot això li afegim que “les obres d’enderrocament de Can Fàbregas ja han començat”, els desitjos es multipliquen. A llarg termini, Tomico pronostica que “el 2015 veurem l’escola feta i per tant, veurem el somni de tenir una escola pública al centre de la ciutat fet realitat”. A curt,“desitgem amb totes les nostres forces que tot tiri endavant, sense entrebancs”. 

 

Personatges entrevista

“Volem que Can Fugarolas es converteixi en un centre cultural i social”

És membre de Cronopis, un dels col·lectius que formarà part de l’espai compartit de Can Fugarolas. “Nosaltres tenim un projecte sòlid que hauria d’estar enllestit d’aquí a tres anys”, explica, però, a l’hora de demanar-li un desig al 2014, Mas vol que “amb un temps no gaire llarg, una nau del centre estigui enllestida per començar a fer-hi tallers i espectacles”. Gran part del finançament depèn dels seus mecenes, que han anat fent aportacions al macro-projecte obert a Verkami: “Hem aconseguit finançar les dues primeres fases del procés i estem prou contents, encara que podria haver anat millor”, explica Mas, que no descarta “engegar-ne un altre més endavant per noves idees”.

 

Personatges entrevista

“El femení de waterpolo vol guanyar títols”

L’entrenador del primer equip de waterpolo femení del Centre Natació Mataró fa una carta dels Reis ben llarga, amb desitjos pel 2014 ambiciosos. Bonca vol “seguir amb la trajectòria d’ara”, però sempre treballant des de la “humilitat, el sacrifici i la il·lusió” Perquè si hi ha il·lusió, es pot arribar molt lluny. L’equip del waterpolo femení, amb una projecció ascendent, s’enfrontarà a rivals tant potents com el Sabadell. Malgrat que el camí serà llarg i dur, Bonca està segur que poden “lluitar per guanyar títols”. “A quins títols podeu aspirar?”. Doncs posats a demanar, per què no fer-ho al més alt nivell? “Lluitarem per la Copa de la Reina o la Lliga, títols que al club també fan molta il·lusió”.

 

Personatges entrevista

“Càritas reclama justícia social”

Demanar solucions per a la crisi econòmica que ens afecta s’ha convertit en un tòpic, però no per això és menys necessari fer aquestes peticions. Antoni Vilà viu de ben a prop la realitat de moltes persones a qui la crisi ha tocat de ple: “Demanem, sobretot, justícia social, però també oportunitats perquè tothom pugui trobar feina”. Vilà recorda que “cal reactivar l’economia de forma que les famílies ho notin i abandonin d’una vegada per totes aquesta situació tan cruel”.

 

Personatges entrevista

“Volem que l’Ajuntament s’impliqui amb més força”

“El 2014 serà un any molt dur, difícil i probablement pitjor que els anteriors segons alguns indicadors”, assegura Sebastià Tenés. Tanmateix, però, des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca tenen un desig clar i concís. Segons Tenés, és imprescindible que “l’Ajuntament enfronti el tema de l’habitatge amb més força, perquè si ho fes, podríem fer que les coses funcionessin millor”.

 

Personatges entrevista

“Hem de fer renéixer la cultura”

Els impulsors del projecte CAPS.A han treballat de valent durant el 2013, durant el qual han fet més de deu accions culturals al carrer. Ara, “hem de recuperar forces, però no oblidar l’objectiu central del projecte: estendre la cultura subterrània que pretén influir en les idees i el pensament de les persones”. Encara que sense finançament, de ben segur que “alguna aparició farem durant el 2014”, però el que sí que reclamen és que “Mataró tingui una línia cultural a l’altura de Catalunya”. I a més a més, “aprofitar la situació actual del país per provocar un renaixement de la cultura”.

 

La futura presidenta de Capgrossos, Teresa Navarro

Els Capgrossos han de ser un orgull per a la ciutat”

Més enllà d’intentar tocar el cel mitjançant els castells i més enllà de retrobar el camí cap a la gamma extra, la colla dels Capgrossos de Mataró vol tocar carrer, sentir-se a prop de la gent. Teresa Navarro creu que fa falta “transmetre els valors dels castells, apropar-los a la gent perquè ho visqui”. Com a conseqüència, si això s’assoleix, “aconseguirem que la colla estigui oberta a tothom, que la gent vingui a ajudar-nos per fer grans castells”. Però sobretot, Navarro somia amb què “tant Mataró com el Maresme se sentin completament orgullosos de la colla”.