Què demanen als Reis els perfils del 2012?

Alguns dels entrevistats fan la carta a Ses Majestats i expliquen els seus desitjos

Cada setmana coneixem una història diferent. Una visió del món. Una manera de viure la vida. Una persona que fa i alhora és Mataró. A vegades és a través de la música, a través de l’art, a través de la dedicació, l’altruisme i en especial la superació personal. Cada història és única. Totes i tots ens ho han explicat durant l’any i ara comparteixen els seus millors desigs. Aquest any, la carta als Reis dels perfils d’El Tot Mataró ve, més que mai, carregada de bones intencions i propostes per a fer un món millor.

El final de la crisi és el regal més demanat, ja sigui a través de reformes en política, en la bondat de les persones o el sistema legislatiu. Aturar les penúries de la gent que pitjor ho està passant és una prioritat per als perfils. I si després encara queden regals per a un mateix, els entrevistats no perden l’oportunitat.

Una assecadora, un viatge al Japó i una guitarra són alguns dels regals que els Reis Mags hauran de portar als perfils de la ciutat si han estat bons.

 Leonor Montserrat (perfil publicat el 13/01/12) Infermera pediatra El meu desig és que no decaigui l’ànim de la societat base, de tots nosaltres, que som qui està sostenint l’estat del benestar amb esforç i treball. Som els qui mantenim la societat, no els polítics. I per a mi demano pau i tranquil·litat.

Salvador Riera (perfil publicat el 7/12/12) Secretari de l’Associació del Parkinson del Maresme La resposta a què demanaria als Reis és molt fàcil: aturar les malalties. Totes. Amb això ja n’hi hauria prou.

Susi Navarro (perfil publicat el 17/02/12) Campiona de Caça Foto Sub Si pogués demanar qualsevol cosa, seria que s’acabessin la contaminació i la pressió pesquera al mar. Que aprenguéssim a conviure millor amb tots els que l’habiten i amb tot el planeta en general. Que els humans aprenguéssim a conviure amb la natura, que no tinguem tan assumit que això és nostre, que és propietat privada.

Ricard Casauga (perfil publicat el 20/04/12) Treballa de cambrer Demanaria pels pobres, compraria tot de coses que no tinguessin “repes”, i fotos de Pressing Catch pels nens. I coses que necessitessin els nens pobres. I per mi ja ho tinc. No em queixo, ja estic content.

 Montserrat Romero (perfil publicat el 20/02/12) Ha publicat el llibre “El Espejo” El primer que demanaria seria un canvi total i radical en aquest país, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya. Tots els governs miren per ells i no per nosaltres, hi ha crisi i retallades però no és a ells, sinó a nosaltres, als treballadors. No m’agrada posar-me en política però reconec que ara estem molt malament, tenim una crisi molt forta i no fan res per posar-hi remei. Nosaltres som cada vegada més pobres i ells són cada vegada més rics. En segon lloc, imagino que les lleis també haurien de canviar perquè són molt injustes. Haurien de mesurar a tothom per igual i no ho fan. Amb això, salut i treball ja anem tirant endavant. Esperem que l’any que ve sigui millor. I que ens toqui la loteria, que ens fa molta falta. Però no només a mi i la meva família, sinó que toqués una mica a molta gent que realment ho necessita. Amb això ja podrien sobreviure.

 Marta Cot (perfil publicat el 23/03/12) Atleta de salt en perxa A nivell esportiu diria alguna cosa així: seny, pit i collons! És la frase del Tito quan va sortir de l’operació que li van fer i vindria a ser força, valor i energia. I a nivell de la vida, somniar molt i riure encara més.

Sara Espígul  (perfil publicat el 9/11/12) ActriuPer aquest 2013 voldria felicitat a dojo, salut i molta feina! Això vull que es multipliqui per a tota la gent del meu entorn i que m’estimo.

David Alcalá “DAC”, (perfil publicat el 14/09/12) Dibuixant d’art gràfic

Suposo que més tolerància en general, en tot. Tolerància en moltes coses, en tots els col·lectius, amb les cultures, amb la nostra autonomia, amb moltes coses. I alguna cosa més per a mi... un viatge a Japó.

 Vicenç Ribas (perfil publicat el 21/09/12) Coordinador de l’Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina, del Maresme CentralBenestar per a la gent, que hi hagi treball, sense passar-se com anys enrere, de tanta opulència, però que la gent no patís per poder subsistir. Que hi hagi feina, treball i salut, però sobretot treball. És un tòpic però és necessari per la crisi econòmica. Al darrere de tot això també anem nosaltres, tot el tema de subvencions. S’han de donar prioritats i les administracions retallen primer del bosc, no pas en altres coses.

 Gener Salicrú (perfil publicat el 28/09/12) Toca el clarinet i és professor de música Demano la línia de tren orbital. Era un projecte per unir les ciutats de la corona orbital de Barcelona. Unia Mataró, Granollers fins a Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Però el projecte va quedar aturat.  També demanaria que hi hagués un auditori a Mataró, encara que fos petit, de concerts. I conservatori, ja de passada.

Ferran Camps (perfil publicat el 21/12/12) Director d’Els Pastorets 2012Salut i diners per a tots els meus i si tingués una vareta màgica, per a tots els altres. Seria el millor regal!

Carmen Cubero (perfil publicat el 30/11/12) Participa en curses de manera solidàriaDemanaria molta salut per a tothom i que augmenti la solidaritat, que és bo per a tots. La salut és la base de tot. I per a mi, continuar endavant amb els reptes. I que pugui continuar corrent moltes curses.

Eugeni Moreno (perfil publicat el 13/04/12) GuitarristaSi pogués demanar qualsevol cosa als reis seria que s’acabés la pobresa al món. I una guitarra nova!

 Maria Juan (perfil publicat el 6/07/12) Toca la viola Primer demanaria tenir salut sempre, que és com molt tòpic però realment crec que és molt important. Una altra cosa: m’encantaria poder fumar i que no fes mal, que fumar em fes bé. A nivell global, que les coses estiguessin més ben repartides en aquest món. I necessitaria un rentaplats i una assecadora.

Jacint Fornols (perfil publicat el 26/10/12) Entès en cinema  Demanaria que hi hagués més justícia social, que les condicions de l’ésser humà no estiguessin guiades per l’economia i el diner sinó més per la justícia. Crec que amb això ja podríem anar fent i avançaríem molt.

Miquel Puigdellívol (perfil publicat el 25/05/12) Artesà de tenores i tibles

Demanaria salut per a la meva família. Totes les altres coses les porto bastant bé, dins de tot. Salut també en tenim però en demano més, amb salut em veig en cor de tirar el món endavant.

Agàpit Borràs (perfil publicat el 30/03/12) Arquitecte

Que tot l’equip de responsables de la Caixa Laietana, actuals i anteriors, demanin disculpes a tota la ciutat de Mataró, en un acte públic, i retornin tots els diners a tots els afectats per les preferents. Que Josep Miquel Abad, i també Oriol Bohigas restitueixin Can Fàbregas al seu lloc, fent compatible el patrimoni arquitectònic i l’arquitectura dels nous centres comercials. I atès que Joan Mora, el nostre alcalde, és el primer alcalde pagès i empresari, caldria donar una empenta definitiva a la regularització i desenvolupament de les Cinc Sènies. I per acabar, fer un pas més endavant i indagar el subsòl de la Plaça Gran. La possible troballa d’una gran sala subterrània, podria esdevenir un gran tresor cultural.