Els Perfils del Tot fan la carta als Reis

Els personatges que han sortit als perfils del Tot Mataró escriuen la carta als Reis Mags

Veure les cartes en pdf 

Els tres Reis Mags d’Orient no volen que ningú es quedi sense regals. Vénen des de molt lluny per fer realitat els somnis de tothom. Però per facilitar-los la feina, els més petits, i, perquè no, també els més grans, han d’escriure la carta als reis. Així, Melcior, Gaspar i Baltasar sabran quines són les il·lusions de tots i cadascun dels mataronins i podran provar de fer-les realitat. És per això que alguns dels entrevistats que han passat pel Tot Mataró durant aquest any 2007 volen fer la carta als reis i demanar allò que vulguin per què Ses Majestats ho facin realitat. Ara bé, si no s’han portat bé del tot, és possible que trobin una mica de carbó.

Oriol RodriAquest jove periodista mataroní ha fet el seguiment d’aquesta temporada de F1 per l’emissora Catalunya Ràdio. “A la carta als reis demano sobretot paciència per a tots. Especialment pel primer món, que estem estressats i tenim tendència a no acabar res del què comencem. Hem de ser més solidaris. No en el sentit material, sinó amb nosaltres mateixos, a l’hora de respectar la gent. Per a mi no demano res. Ja hi ha prou problemes al món com per haver de  pensar en coses materials. Per a mi, mentre tingui salut i tot el necessari per anar tirant... Sobretot demano paciència perquè estem molt estressats i cada vegada ens aguantem menys els uns als altres.”

Teresa CarrerasLa Teresa Carreras, és periodista. Treballa des de fa anys a Televisión Española. “Demanaria que viure fos més fàcil. És un desig molt filosòfic. Un de més real seria que les diferències entre el primer món, és a dir, Europa, i la resta fossin menys. Que nosaltres tinguéssim un sentit de la solidaritat més desenvolupat, més important. En general, que fóssim més solidaris. Hi ha països, com ara Colòmbia, que tenen molta capacitat i potencial, podrien ser països desenvolupats perquè tenen riquesa natural. Ja que estem en un món global, demanaria que Europa sàpiga fer d’actor internacional i per tant sàpiga ser solidari amb els altres països. Europa creu que és el “rei del mambo”, però no ho és. És un actor més en un món global de potències, i els europeus no sabem ser solidaris amb les potències més pobres. Així doncs els demano als reis que Europa, com a actor privilegiat del panorama mundial, sàpiga ser solidari amb els països del tercer món.”

Jaume CreixellL’actual entrenador del CE Mataró que ha tornat aquesta temporada després d’haver encapçalat altres equips catalans. “Als reis mags els demano que hi hagi molta pau i felicitat a tot el món. A nivell personal ho tinc tot, gràcies a Déu: tinc salut, sóc entrenador del Mataró... no puc demanar res més. Per la meva família demano pau i felicitat, que és el què desitjo per a tothom. També desitjo que es recuperin els cinc jugadors que estan lesionats des d fa tres mesos. A la societat li demano que encertem amb les eleccions del proper març”.

Tortell PoltronaDirector del Circ Cric i fundador de Pallassos Sense Fronteres.“Als Reis Mags els demanaria la República. Per què són reis. No crec que m’ho portin, però normalment els somnis són millors que la realitat. Per demanar que no quedi! A partir d’aquí demanaria els tòpics –que en realitat no són tan tòpics- com ara que se’ls podreixin els diners als reis -als reis mags no, als de debò-. El què m’agradaria és que tots els rics es tornessin pobres de cop. Tots no podem ser rics. Si no podem ser-ho tots que no ho sigui ningú. Que tots tinguem les mateixes necessitats que els africans per poder-los entendre i saber el que costa trobar un antibiòtic. No tenen diners i es moren per una picada de mosquit. I la culpa de qui és? De les monarquies econòmiques. Per això demano als Tres Reis Mags que em portin la República”.

Xavier de BalanzóMetge de l’hospital de Mataró que ha rebut recentment el premi a l’excel·lència professional. Actualment és el cap de la Unitat de Cures Intensives. “A nivell  personal demano als Reis que em portin salut. I pau a la família. A nivell laboral els demano mantenir la cohesió que tenim a la UCI. Pel què fa al país i a la política, demano que tinguem justícia, equitat i pau. Mundialment, que els poderosos  de les multinacionals cedeixin a favor dels que no tenen res. Una infermera que ara està a Nicaragua diu: “Alguns donen allò que els sobra i a d’altres els sobra el que donen”. Té raó. Demano que hi hagi més equilibri”.

Andreu MiróPilot mataroní de Trial guanyador de múltiples competicions. “Per a mi demanaria una bicicleta nova, un cotxe per quan tingui 18 anys i una casa. Això em permetria tenir la vida resolta perquè són les coses que més necessitaré més endavant, quan no depengui dels meu pares. Ho hauré de pagar jo, i si ja m’ho portessin els Reis em podria centrar en altres coses. Podria tenir un tipus de treball compaginable amb el trial, per exemple”.

Francesc CortésMusicòleg, professor universitari i membre de la Reial Acadèmia. “El primer que demanaria als Reis Mags és temps de lleure per poder-me dedicar a coses que en principi a vegades són molt més importants del què sembla. Per exemple, no estar tant per la feina i més pels altres. Després demanaria més tranquil·litat i més seny, més paciència, menys tensió en el panorama social. Però no només al nostre país, sinó més enllà, a escala mundial. Començant per casa nostra, Catalunya i anant cap a dalt. Tothom està tensant només pels propis interessos. El tercer que demanaria als Reis Mags és una cosa tant important com l’anterior: creure en la cultura catalana i no tenir complexes. És igual d’urgent que tenir paciència. Si em porten aquests tres desigs seria impressionant. Però tinc la sensació que els Reis d’Orient no em faran cas...”.

Josep MolaPessebrista mataroní guardonat amb el títol de Mestre Artesà. “Demanaria pau, amor i bé a tota la humanitat. Perquè sento que en aquest món, si hi ha d’haver felicitat, és a base d’amor per a tota la gent. Tant d’un color com d’un altre. Ja sigui una raça o una altra, sense que importi la ideologia ni la manera de pensar. Tots som iguals, encara que pensem de diferents maneres”.

Teresa GrauperaPropietària i treballadora de l’empresa mataronina Casa Graupera S.L. “Als Reis Mags els demanaria tenir més temps per a la meva família, per a la meva filla i per a mi, ja que la feina m’ocupa massa. A nivell social que tots intentéssim comprendre’ns una mica més, entendre tot el què ens envolta i, així, tindríem menys problemes. Que ens poguéssim posar al lloc dels altres, que fóssim mes empàtics. Llavors ho entendríem tot més bé i tindríem menys problemes i conflictes. L’empatia és el què fa més falta en la nostra societat”.

Toni BlanchDirector de l’espectacle Pastorets de la Sala Cabañes d’enguany. “Desitjo que hi hagi pau i salut. Quan el dia 5 vinguin els reis, jo els donaré una carta on els demano, com a president del Centre Catòlic,  que poguem  tancar els acords amb l’ajuntament relatius a la nostra entitat el més aviat possible. A veure si pot ser abans de Les Santes. Estem en el bon camí però cal anar tancant temes. Això voldrà dir que la nostra entitat tindrà el futur assegurat amb unes instal·lacions que podran utilitzar molts col·lectius”.

Javi GómezGimnasta d’elit mataroní que aspira a participar als propers Jocs Olímpics. “Personalment desitjo anar a les olimpiades aquest any. També vull salut per a mi i la meva família. Desitjo seguir evolucionant com a gimnasta i com a persona. També demanaria als reis mags que tots els nens puguin tenir algun regal. Que els Reis Mags puguin arribar a totes les cases”.

Boris RuizActor de teatre professional i de diverses sèries televisives. “El què desitjo de veritat és un teatre nou per a Mataró. Com a mataroní vull que la ciutat tingui un teatre amb cap i peus d’una vegada. Si desitjo això puc fer pressió com a mataroní, a veure si es fa realitat. I posats a demanar, també voldria  un centre de produccions”.

Els millors desitjos

Conclusió: La tranquil·litat, la paciència i l’empatia a nivell social són els desigs més repetits per aquest Nadal. Els protagonistes dels perfils, des de Mataró, demanen a Ses Majestats d’Orient que portin a tothom més solidaritat i comprensió vers les persones i les societats que es troben en situacions més desafavorides. Però posats a desitjar, també es poden afegir a la carta il·lusions individuals. Més temps de lleure, tenir la vida resolta econòmicament i la salut són alguns dels regals estrella en la carta dels Reis Mags d’aquest any. Fins i tot hi ha qui demana sort i bon ambient en els col·lectius als que pertany. Tots aquests són somnis lícits i, com afirma en Tortell Poltrona, “per demanar que no quedi!”. Tant de bo que els Reis puguin llegir a temps la carta i fer realitat les il·lusions dels entrevistats.