CTM: Formació completa en teràpies manuals

El centre ofereix estudis reconeguts per la Generalitat de Catalunya amb àmplies possibilitats de sortida laboral

  • Redacció// Foto: cedides
  • Dilluns, 08 Febrer 2016 10:04

Especials 2014/2015, CTM1

Les teràpies manuals guanyen cada dia més adeptes. Si fa anys eren unes pràctiques en les quals hi confiava poca gent, sobretot per desconeixement, en una dècada han crescut el 75 per cent les persones que, sense perjudici de la medicina convencional, han optat per pràctiques pròpies dels naturòpates. Conceptes i noms com els quiromassatges, els drenatges limfàtics, la reflexologia podal o les flors de bach, per dir-ne alguns, ja formen part del nostre vocabulari i de les opcions que cal tenir presents per posar remei a algun dolor al nostre cos. Hi ha diferents centres per sotmetre’s a aquestes pràctiques i disciplines però un sol centre formatiu al respecte. I fa més de 15 anys que a Mataró hi ha una escola reconeguda per la FENACO que forma a naturòpates manuals. És el Centre de Teràpies Manuals, el CTM. I les seves instal·lacions, de primer ordre, les trobareu al Carrer Llauder.

El Centre de Teràpies Manuals té una doble vida. Acull les classes de tot tipus de cursos que sols es poden fer, a Mataró, el Maresme i Vallès. És l'única alternativa a haver d’anar a Barcelona. Cada vespre i també els dissabtes als matins els futurs naturòpates manuals fan classe en mans de professionals, amb un temari exclusiu i cursos de fins a 700 hores, equiparables a mòduls de formació professional. L’oferta de cursos completa i tota la informació del centre és consultable a la seva web ctmmataro.com i comprèn un ampli ventall de disciplines pròpies dels naturòpates. Però no només és formació el Centre de Teràpies Manuals, ja que també és un espai per al nostre benestar en el qual ofereixen la possibilitat de sotmetre’s a les diferents teràpies.

Les teràpies manuals es basen sobretot, com el seu nom indica, en les mans. Mans, olis, cremes i molta acció sobre les parts del cos que, si hi ha un dolor, vol dir que han perdut l’equilibri. La naturopatia manual treballa per recuperar l’equilibri del cos i els seus diferents vessants serveixen per arribar a aquest propòsit.
Sortida laboral

Els diferents cursos que oferta el CTM de Mataró permeten a tot tipus de persona major de 16 anys obrir una porta a dedicar-se a les pràctiques de medicina natural. Amb els coneixements i la possibilitat de validar el títol, el que surt del centre amb el diploma sota el braç pot prosseguir els estudis de formació en altres àmbits, optar per dedicar-se professionalment a la naturopatia manual o altres sortides laborals com la recuperació esportiva o el nutricionisme. Malgrat que Espanya és l’únic país europeu que encara no ha equiparat aquesta branca de la salut a la convencional, Mataró té un centre referencial en l’aprenentatge d’unes tècniques cada cop més populars on els estudiants tenen l’oportunitat d’obrir-se camí laboral i vital cap a un futur prometedor.