Hostalric viatja enrere en el temps

El municipi acull una nova edició de la seva reconeguda Fira Medieval

  • Redacció
  • Dimarts, 31 Març 2015 00:00

Ciutat 2014/2015 Fira Medieval Hostalric 2015

El proper cap de setmana del 3 al 5 d’abril, és possible viatjar en el temps. Només caldrà visitar la veïna població d’Hostalric per ser capaços de viure una experiència medieval. Any rere any, els divendres, dissabte i diumenge de Setmana Santa, la població es converteix en una gran vila medieval amb un gran mercat, curiosos personatges i activitats molt diverses, totes pròpies d’aquell moment de la història. La cita, ja imperdible, celebra enguany la seva XIXa edició.

Hostalric va ser, en el seu moment, cap i centre de l’extens vescomtat de Cabrera. Una fita en importància que la ciutat aprofita per commemorar durant aquestes dates. L’esplendor del passat medieval del municipi es recupera amb una llarga llista d’activitats que van des de cercaviles itinerants, lluites i espectacles de falconeria fins a bufons i malabars, i que converteixen els seus carrers en un espectacle continu.
Entre les cites més destacades hi ha la desfilada dels Vescomtes de Cabrera amb el seu seguici o, ja de nit i amb el foc com a protagonista, la desfilada de torxes o l’espectacle de pirotècnia.

Durant els tres dies de Fira Medieval, a més, Hostalric ofereix entrada gratuïta a les muralles i a la torre dels Frares. Llogar o comprar vestuari de l’època, un festival a la taverna nocturna habilitada a la mina dels bolets o un sopar medieval -amb sopa, vedella, porc i coca- completen l’oferta del que es presenta com un gran cap de setmana.