Albert Güell, un home del Renaixement

El mataroní acaba de publicar el seu últim llibre, el thriller 'La odisea de Ohesido Sesilú'

  • Berta Seijo // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 09 Gener 2020 10:50

Perfils, 2017/2020 - perfils-Albert Güell

En la seva etapa d'adolescent ho tenia molt clar: volia ser fotògraf. De fet, amb només 14 anys ja disposava de la seva pròpia càmera (un préstec del seu pare) i coneixia bé l'art de revelar. La vida, però, el va portar per altres camins. "Encara soc un amant de la fotografia, malgrat que també em vaig especialitzar en altres àrees", afirma Albert Güell.

Per poder entrar a formar part del món de la televisió i dels documentals, es va titular com a especialista en Mitjans Audiovisuals. Pels volts del 2015, va acabar el grau en Humanitats, una carrera que va fer a distància i que l'ha ajudat a tenir "una mirada més crítica" sobre l'àmbit de la cultura i les arts. Recentment, ha completat un màster en Educació i e-learning. Queda clar que aquest barceloní, que viu al centre de Mataró des del 1993 i col·labora en projectes editorials per a entitats públiques i privades, no para quiet. "Podria definir-me com una espècie d'home del Renaixement", bromeja al principi de l'entrevista.

Descansos plens de creativitat

Després de formar part de diverses empreses de producció audiovisual, mitjans de comunicació i publicitat, a principis de segle l'escriptura creativa també va trucar a la porta de Güell. En aquell moment treballava a la ràdio i les aturades per dinar eren molt llargues: "Quan marxava a menjar la carmanyola vaig començar a escriure contes per als meus fills, que eren petits, i així va començar tot". A hores d'ara, aquest mataroní d'adopció ha publicat una setzena d'obres de literatura infantil, juvenil i per a adults. "Em sento còmode en tots els registres; a mi el que m'agrada és escriure amb una mica de llibertat, tot i la segmentació a la qual està sotmesa el món editorial avui dia". 

Un thriller surrealista

Albert Güell acaba de publicar el seu últim llibre, titulat 'La odisea de Ohesido Sesilú' (SD Ediciones). "Es tracta d'un thriller divertit i, a primer cop d'ull, una mica surrealista, amb un protagonista al qual li passen tot de coses desastroses", explica. En certa manera, l'obra beu de les seves experiències en dos àmbits que coneix molt bé: el dels escriptors i els dels comercials. "És una obra que combina ficció amb tocs autobiogràfics i que persegueix un únic objectiu: que el lector passi una molt bona estona", afirma.   

APUNTS:
Un escriptor: Maria Àngels Anglada.
Un llibre que hagis llegit més d'una vegada: 'La invitada', de Simone de Beauvoir.
Una mania: Fer dibuixos als marges dels llibres.
Una assignatura pendent en el terreny professional: Produir un documental.