Gemma Sancho, bis a Els Pastorets

Nascuda a Mataró, Sancho va començar a formar part d'Els Pastorets quan tenia 10 anys

  • Berta Seijo // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 27 Desembre 2019 09:59

Perfils, 2017/2019 - perfils-gemma sanchoProp d'una dècada després de deixar la direcció musical d'Els Pastorets de Mataró, Gemma Sancho hi torna aquest any de la mà de Marc Molina, el director artístic de l'obra. "Quan en Marc em va trucar per oferir-me aquest encàrrec li vaig dir que sí, evidentment, perquè em venia molt de gust repetir l'experiència", afirma.

Ja fa uns mesos que treballa amb l'equip de l'espectacle, especialment amb la massa coral i els solistes, perquè tot surti perfecte. "Reconec que soc una persona molt perfeccionista i que no estic mai contenta del tot, però faig una valoració molt positiva dels assajos", confessava dies abans de la gran estrena, el 22 de desembre. Per a ella, el major repte de portar les regnes de la direcció musical d'Els Pastorets és coordinar l'orquestra i el cor: "Des de finals de setembre el cor ha estat assajant amb piano i música gravada, i és quan arriba l'orquestra que es complica la cosa".  

Una tradició adaptada als nous temps

Nascuda a Mataró, Sancho va començar a formar part d'Els Pastorets quan tenia 10 anys. "Gràcies al mestre Canals vaig interpretar papers com el de Benjamí, Verge Maria i àngel Gabriel", recorda. Aviat es va adonar que la zona on se sentia més còmoda era la direcció musical, on va arribar el 2007.

Quant a la transformació que ha patit l'obra al llarg dels últims anys, la mataronina no està del tot a favor d'alguns dels canvis i es va sorprendre quan la va tornar a veure després d'un temps. "He de reconèixer que a mi m'agradaven molt Els Pastorets de fa uns anys, els més tradicionals, però també entenc que hagin volgut dur a terme algunes modificacions per adaptar l'obra a l'actualitat", explica.

L'únic músic de la família

Mestra d'educació musical a l'escola Mare de Déu de Lourdes i membre del Cor Ciutat de Mataró, Gemma Sancho va estudiar magisteri musical i després va cursar la carrera de música i piano al Conservatori del Liceu. "Ara em dedico a l'ensenyament i a la direcció coral", apunta. A més a més, l'entrevistada va ser la fundadora i directora durant molts anys de la Coral La Nota. "Soc l'única persona de la meva família que es dedica a aquest món, però des dels 8 anys que vaig tenir clar que era la meva vocació", explica.   

APUNTS:
El músic viu que més admires: Elton John.
Una cançó que no et canses mai d’escoltar: Qualsevol cançó d’'Els Miserables'.
Un viatge: El Japó.
Una obra de teatre: M’ha colpit molt 'Maremar', de Dagoll Dagom.
Un llibre: 'Un món feliç', d’Aldous Huxley.