Manel Subirats, fotògraf per casualitat

Enguany, Manel Subirats ha estat designat per la Comissió de Santes fotògraf oficial de la Festa Major

  • Guillermo Cabellos // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 26 Juliol 2019 07:12

Perfils, 2017/2019 - perfils- Manel Subirats

Què pot haver-hi millor que descobrir la teva passió per casualitat? Això és el que li va passar a Manel Subirats quan, per atzar, es va veure obligat a fer unes fotos per al Tot Badalona. Fins aleshores ell havia estat treballant com a dissenyador gràfic a la revista, però un dia que el fotògraf del setmanari va faltar, es va veure forçat a sortir a fer les fotos per a aquella edició.

Ja fa més de vint anys d’aquell "accident", que va provocar que en Manel descobrís allò que realment li agradava. “Em va agradar més sortir a fer aquelles fotos que no pas quedar-me a l’oficina dissenyant”. Tot i això, en Manel no ha abandonat mai el disseny gràfic, disciplina que va estudiar i a la qual sempre ha seguit lligat.

Impulsor de 'Descobreix Catalunya'

A part de la seva feina, en Manel té una altra gran responsabilitat, ja que és un dels creadors i administradors de la pàgina d’Instagram @descobreixcatalunya.
Aquest portal, amb més de 165.000 seguidors, mostra imatges de fotògrafs professionals i amateurs que ens ofereixen una perspectiva diferent del nostre territori. “El compte funciona molt bé. A la gent li agrada veure fotos de casa seva, sobretot si són maques i aporten un punt de vista que diferent”.
Més enllà de la imatge, l’altra gran passió d’en Manel és viatjar. Això li permet complementar el seu treball com a fotògraf, ja que això li ofereix l'oportunitat de trobar localitzacions noves per aconseguir la fotografia ideal. Tots aquests treballs els penja a @msubirats, el seu compte personal d’Instagram, on té més de 62.000 seguidors.
Quan li pregunto pel seu lloc preferit per a fotografiar, ell diu que, “sens dubte, les Illes Fèroe, tot i que ara mateix em crida molt anar a Madeira i, si puc en un futur, Nova Zelanda”.

Les Santes a través del seu objectiu

Aquest any, Manel Subirats ha estat designat per la Comissió de Santes fotògraf oficial de la Festa Major. És la primera vegada que rep aquest encàrrec, un repte que encara amb ganes i amb una mica de nervis, ja que “a Mataró es fan molts actes i estan molt comprimits en el temps".
"Com a fotògraf has de triar quins esdeveniments cobreixes i quins no, per això Les Santes són especialment complicades en comparació d'altres festes”. Aquesta tasca comportarà també que l’any vinent en Manel exposi a la ciutat un recull de les fotos que faci aquest any.

APUNTS
Defineix-te: Curiós de ment
Un fotògraf de referència: Sebastiao Salgado
Un lloc preferit de Catalunya: L'Empordà
Compte d'Instagram: @lanoiadelbarret