Miquel Ros, compromís incansable

Porta 40 anys sent voluntari de la Festa Major de Mataró i de molts altres actes

  • Gisela Ferrer // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 18 Juliol 2019 11:54

Perfils, 2017/2019 - perfils- Miquel RosFa 40 anys, van demanar a un grup de gent jove que hi havia a la Sala Cabanyes si volien col·laborar amb Les Santes, i un jove Miquel Ros de 18 anys va llançar-se a l’aventura de fer de voluntari. “Ens van batejar de manera simpàtica com a brigades roges, perquè portàvem una samarreta de color vermell”. I des d’aleshores, no ha parat, i encara continua sent voluntari de la Festa Major de Mataró i de molts altres actes. Per a en Miquel, fer de voluntari és una satisfacció personal: “Ho fas perquè t'agrada. El dia que ho trobes avorrit, ho deixes”, explica.

La Sala Cabanyes va ser l’origen: “Vaig començar fent petits papers d’actor, però no m’hi vaig sentir gaire lligat; sempre he sigut molt manetes i m’agradava muntar, desmuntar i posar el nas a tot arreu, així que vaig entrar a la part de tècnic”. I amb la seva empenta, fins i tot ha arribat a portar regidories d’obres de la talla dels Miserables.

En Miquel també forma part dels equips de suport (EPI) des que es va formar la colla, que està lligada a l’Ajuntament. Estan destinats a aportar una col·laboració qualificada en prevenció, coordinació i seguretat en els actes on entra la pirotècnia que porten les colles, “tot el que comporti foc, des de la Crida fins a l’Anem a tancar”, i també en actes festius tradicionals, singulars o emblemàtics que tinguin un risc o complexitat especials. "Donem suport als equips d’emergència des de dins, sigui el SEM, els bombers o la Policia Local, i en algun moment que pugui haver-hi un bunyol, avisem a través d’una centraleta que tenim”, explica.

Un no parar

Des de fa 19 anys, en Miquel treballa de manteniment a la piscina municipal, feina per a la qual també ha hagut de fer cursos per “saber que té entre mans”. És una persona molt inquieta i, com a tal, sempre ha fet molt d'esport. Durant anys havia fet espeleologia, però com que comportava passar dies fora de casa, va passar a la bicicleta, sigui per carretera o muntanya, tot i que prefereix la darrera. “Em dedico a pujar la muntanya, a baixar-la i a estavellar la bicicleta”, diu de broma. Sortir a fer quilòmetres l’ajuda a desconnectar: "Mentre pugui aguantar, tiraré milles”.

APUNTS:
Defineix-te: honrat i amb empenta
Un lloc: Sant Martí de Mata
Una lectura: miro de llegir tot el que puc, des de Dan Brown a còmics clàssics
Una confessió: soc molt friqui, tinc tota la saga de 'Star Wars' des dels 70