Joan Fèlix Martínez, implicat i familiar

És delegat del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) al Maresme i forma part dels consells de Patrimoni i Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró

  • Gisela Ferrer // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 11 Juliol 2019 11:30

Perfils, 2017/2019 - perfils-Joan Felix

En Joan Fèlix Martínez és aparellador des de fa 41 anys, però a l’inici, quan “encara no hi havia l’orientació d’avui dia”, apunta, va començar a estudiar enginyeria industrial, una carrera que va deixar el primer any. A ell li agradava la branca tècnica, el dibuix, el disseny constructiu... I estudiant per a aparellador, ara sí, havia trobat el seu camí. “Encara que molts pensin que no —assenyala—, és una professió molt creativa”. El que més li agrada de la seva feina  és “la llibertat i seguretat de poder fer una obra sense dependre de criteris que no pot dominar”, explica.

En Joan Fèlix és una persona a qui li costa poc implicar-se en diferents àmbits. Actualment, repetirà com a delegat del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) al Maresme, forma part dels consells de Patrimoni i Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró i, anys enrere, havia format part de diferents juntes de govern de clubs i federacions esportives i també de juntes socials. Els motius principals de la seva gran activitat, explica, són que cadascú “ha de posar el seu granet de sorra” i que “si vols poder dir si una cosa t’agrada o no, hi has de treballar”, afegeix.

Esportista professional

L'esport és, possiblement, una de les demostracions del seu compromís. En Joan Fèlix va dedicar-se professionalment a l'handbol. Va començar a Mataró, la seva ciutat de sempre. Després va passar a Granollers, on jugava mentre estudiava, i en acabar va fitxar pel Barça (amb el sobrenom de Fèlix Cid, com senyalen a la web dels veterans de l'equip Barceloní). Tot i la gran quantitat d'hores que dedicava a l'esport, Martínez mai va deixar d'estudiar i treballar d'aparellador. Aleshores, feia horaris "estranys" per complir amb tots els clients, que "a l'inici eren poquets", apunta. Va sumar dues Recopes d'Europa, una Lliga Espanyola, dues Copes del Rei i cinc Lligues Catalanes, però com ell mateix apunta, "per molt professional que siguis, la vida esportiva s'acaba, i la feina ha de seguir". Així que amb 33 anys, quan ja havien nascut els seus fills, va donar prioritat a la família i al futur professional. "Per a mi — explica orgullós— la família és un suport sense el qual no tiraria endavant".

Una via per desconnectar

En Joan Fèlix es declara amant de la natura. "Envoltat de natura sempre estàs relaxat", assegura. La seva seva vàlvula d’escapament és anar al bosc. "Sempre m'ha agradat molt la muntanya, com més amunt millor", explica. I com a bon manetes, també aprofita les seves visites per cuidar els arbres. Per passejar-hi, aprecia la companyia de les dues gosses, que li fan companyia en el camí. "Ara — apunta — em perdo molt per les Gavarres, a la costa brava".

APUNTS:
Defineix-te: Inquiet, clar i lluitador
Una afició: la natura, cuidar els arbres i caminar pel bosc amb les seves gosses  
Un espai de la ciutat: el casc antic de Mataró, amb els seus carrers dels s. XVII i XVIII