Raül Sala, agitador musical

Forma part de l'associació Aiguamoll Música, per tal de potenciar la música independent i alternativa al Maresme

  • Berta Seijo // Foto: cedida
  • Dijous, 04 Juliol 2019 09:01

Perfils, 2017/2019 - perfils-Raul Sala

Raül Sala és la tercera pota de l'associació Aiguamoll Música, entitat creada l'any 2017 juntament amb Israel Parra, Pedro Vicente del Roble, Xevi Bruguera i Ramon Maspons. L'objectiu que sempre han perseguit és potenciar la música independent i alternativa a la comarca del Maresme mitjançant diferents vies. "Hem posat en marxa una discogràfica anomenada Aiguamoll Records, som els impulsors del festival Sonic June, comptem amb la revista digital CrazyFriday Magazine i posem la veu al programa de ràdio El Radiocassette", explica Sala.

En resum, no paren quiets. I és que, a més a més, totes les activitats que posen en marxa són sense ànim de lucre: "Perdem calers quasi sempre i no tenim mai retorn econòmic, però continuem volent donar sortida a la música més arriscada que es fa al nostre territori".

"Aquest any és brutal quant a producció i no es publiquen més treballs per falta de finançament".

Un dels darrers moviments de l'entitat ha estat engegar l'Escenari Maresme, amb el suport de Dòria Llibres i l'Ajuntament de Mataró. Es tracta d'un espai dedicat al talent local que, per primera vegada a la història de Les Santes, donarà a conèixer grups emergents de la comarca com Cine Núria, Tälco, The Outside Hours i els ja consolidats Playback Maracas.

De fet, Sala assegura que "aquest any és brutal quant a producció musical al Maresme i no es publiquen més treballs per falta de finançament". En aquest sentit, l'entrevistat reclama "un equipament públic de qualitat a la ciutat" per fer concerts i que l'administració comenci a veure la música dins el paquet de la cultura. "Ningú demana que una exposició a Can Palauet tingui un públic massiu ni un retorn econòmic extraordinari i el mateix hauria de passar amb un espectacle musical", afirma. 

Projectes personals

Dissenyador web de professió, Sala és un apassionat de la música electrònica. De fet, té dues formacions: Tatsumi&Masako, grup amb el que ja prepara el seu tercer disc, i Talcö, banda que comparteix amb Marc Latorre i amb la qual estan a punt de publicar el seu cinquè àlbum.

APUNTS:
Defineix-te: Inquiet i sempre disposat a impulsar projectes culturals
Un viatge: El Japó
Una cançó: "Loser", de Black Fanegas  
Un repte: Consolidar els projectes d'Aiguamoll Música i que arribin a formar part de l'agenda de Mataró