Mavi Abril, una vida dedicada als altres

Col·labora com a voluntària acompanyant malalts oncològics

  • Gisela Ferrer // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 20 Juny 2019 11:02

Mavi Abril

La Mavi va arribar a Mataró amb quatre anys i, des d'aleshores, hi ha viscut gairebé tota la seva vida fins ara, que en té 55. Va estudiar per ser auxiliar d'infermeria, tot i que confessa no haver exercit mai i haver anat per "altres camins".

Quan va ser mare, el matrimoni va decidir que la Mavi deixava de treballar per dedicar-se a les filles, però després va estar un temps treballant d'autònoma. És una persona molt inquieta. Per això, explica, no ha deixat mai de formar-se i fer cursos.

"tots hauríem d'aprendre lliçons cada dia per ser més solidaris".

Una vida dedicada a les persones

La Mavi és una dona solidària, i també modesta, ja que ella mateixa prefereix definir-se com una persona "normal i corrent". Però des de sempre ha sentit la necessitat d'ajudar la gent. Si veu pel carrer alguna persona que ho necessita, no dubta a estendre-li la mà; quan alguna amiga ho ha necessitat, sempre l'ha ajudat, i quan va veure un anunci de l'Hospital de Mataró que deia que buscaven voluntaris hospitalaris, no va dubtar a presentar-s'hi. "Vaig ser molt pesada trucant fins que em van fer l'entrevista", explica entre rialles.

Des de finals del 2018, després de passar per cursos de formació com fan tots els voluntaris, la Mavi col·labora acompanyant malalts oncològics. Assegura que "és una feina que no és de felicitat, però que et fa sentit bé amb tu mateixa perquè en algun momentet del dia potser has ajudat una persona". Perquè el programa funcioni, explica, l'amor i la dedicació amb què s'implica tot l'equip són clau. Segons la Mavi, "tots hauríem d'aprendre lliçons cada dia per ser més solidaris".

Una manera de veure la vida

La Mavi s'agafa la vida amb filosofia, i la intenta transmetre als seus companys i a la gent que l'envolta. "Una mateixa cosa es pot veure de maneres diferents –indica– segons el prisma pel qual es miri". Li agrada llegir llibres que transmeten lliçons, però assegura que un que li van fer llegir a l'escola l'ha marcat per a tota la vida: 'La mare', de Maxim Gorki. Una novel·la que il·lustra la capacitat d'una mare d'ajudar els fills.

APUNTS:
Defineix-te: Positiva, alegre i activa
Aficions: llegir, investigar per Internet quan tinc dubtes i fer esport (caminar, gimnàs...)
Un lloc de Mataró: el centre