Sandra García, pregó a dues bandes

És portant del Sant Crist i a més a més, va fer de pregonera a la Setmana Santa d'enguany amb el seu marit

  • Berta Seijo // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 17 abril 2019 10:16

Perfils, 2017/2019 - perfils-Sandra GarciaEnguany la Setmana Santa mataronina ha tornat a comptar amb dos pregoners. Parlem de la Sandra García i l’Ivan Romero, un matrimoni que va acceptar l’encàrrec de viure aquest moment en parella, tal com van fer Paco Morán i Joan Pera ara fa 14 anys. “Ens ho van proposar perquè podíem oferir dues visions ben diferents de viure la Setmana Santa”, explica García.

De fet, encara que viuen sota el mateix sostre, no comparteixen germandat: per una banda, la Sandra és portant del Sant Crist de l’Agonia, i, per l’altra, l’Ivan és portant de Jesús Natzarè. “La Setmana Santa mataronina és precisament això, aquest contrast entre estils, entre tradicions ben diferents que l’enriqueixen i la fan única”, destaca la pregonera.

“La importància de formar els nens i nenes que entren a les confraries per no perdre les tradicions".

Dos missatges i un mateix objectiu
El 30 de març no només es va compartir un missatge amb el públic. La Sandra va voler destacar “la importància de formar els nens i nenes que entren a les confraries i d’explicar-los bé en què consisteix la Passió per tal que la tradició no s’acabi perdent”. En aquest sentit, a García li preocupa que cada vegada hi hagi menys persones que vulguin participar en les germandats.

“És curiós perquè l’època de crisi va empènyer molta gent a creure, però ara això va a la baixa”, afirma. Al seu torn, l’Ivan va exposar la necessitat que totes les confraries col·laborin a l’hora d’afrontar i superar aquest període.

Gaudir de les tradicions

Per a la Sandra, la Processó de Divendres Sant és l’acte que té més encant, precisament per la seva barreja d’estils. Un altre dels esdeveniments que la mataronina no es perd mai són Les Santes. “M’agrada molt gaudir-les amb la canalla, sobretot quan hi ha correfoc i surten els gegants” explica.

El rol de la dona
El 1993 la Sandra va arribar a Mataró per quedar-s’hi. Aquell any, també va començar a formar part de la confraria del Sant Crist de l'Agonia, col·laboració que va compaginar durant quatre anys amb la de portant de la Verge de l'Esperança d'una altra germandat.
Prop de tres dècades en aquest món li han valgut per comprovar com el rol de la dona a les confraries cobra cada vegada més protagonisme. “Com a portant és evident que no ha estat fàcil, però per sort ara hi ha moltes dones que són germanes majors i presidentes, cosa que ajuda”, afirma.

APUNTS
Defineix-te: Molt sensible i lleial amb els amics
Una pel·lícula: 'La vida es bella'
Un llibre: 'No sin mi hija'
Un repte: Poder fer el Camí de Sant Jaume
Un referent: La meva mare