Xavier Carrión, fotografiant passatges

Xavier Carrión presenta 'Barcelona. Fotollibre dels passatges' el dia 2 a la llibreria Dòria

  • Anna Galdón // Foto: Xavier Carrión
  • Dimecres, 23 Gener 2019 16:01

Perfils, 2017/2019 - perfils-xavi carrión

Sempre li ha agradat la fotografia i, tot i ser mestre de professió, passa llargues estones “caminant per carrers recòndits”, buscant la instantània perfecta. És inquiet i té “poca paciència”, fet que l’ha portat a buscar sempre un tipus de fotografia en moviment, amb persones passejant i amb tocs molt urbans.

Ara, la seva passió s’ha materialitzat en una exposició que s’inspira en el llibre del seu germà, Jorge Carrión. “El Jorge va començar a escriure Barcelona. El llibre dels passatges, i jo em vaig començar a interessar”, explica. Dit i fet. Va demanar el llistat de llocs al seu germà i va agafar la càmera per disposar-se a recórrer els indrets més curiosos de Barcelona, i el que va anar captant el va sorprendre més del que s’esperava: “Vaig descobrir que no coneixia la ciutat. Està plena de racons i carrers amagats, màgics i diferents, als quals no estem acostumats”.

Parla, per exemple, dels carrers adjacents al Passeig de Gràcia o dels entorns de la Plaça Reial. “El meu preferit és el Passatge del Crèdit. Tot i estar al costat de la Plaça Reial, hi passa tan poca gent que m’havia d’esperar una bona estona per fotografiar alguna mena de moviment”, explica amb humor.

Tota aquesta feina es podrà veure a partir d’aquest dissabte 26 a la llibreria Dòria. L’exposició Barcelona. Fotollibre dels passatges és fruit de moltes hores de ruta per la ciutat comtal. “Començava pels carrers més pròxims al mar i cap a la muntanya. Des de la Barcelona més turística a la que m’ha sorprès més, la que ningú s’espera”. D’aquestes sorpreses, una de les que més recorda és la del barri de la Clota: “Hi ha el Passatge Feliu, a on es poden veure camps de conreu de la gent del barri. L’exposició acaba precisament amb una fotografia d’aquesta bonica experiència”.

Èxit a Instagram
Carrión treu ferro a l’assumpte, però el cert és que les imatges de l’exposició han tingut molt bona acollida a Instagram. Segurament, apunta l’autor, perquè mostren “una Barcelona diferent, plena de racons no coneguts”. De fet, els llocs seleccionats són a vegades tan desconeguts i recòndits, que en algunes ocasions fins i tot ha hagut de demanar permís per entrar a fotografiar-los. Instagram, la xarxa social que més premia l'originalitat artística i les bones històries darrere d'una fotografia, ha acollit com cap altra el treball de Carrión.
El podeu trobar a @xavi_carrion

APUNTS:
Defineix-te: Sóc una persona alegre, ordenada i molt observadora. Diuen que sóc una persona tranquil·la, però els nervis van per dins!
Un llibre: 'Fotografiar del natural', d'Henri Cartier-Bresson
Una pel·lícula: Millor una sèrie: 'Black Mirror'
Un referent: Alex Webb o Pau Buscató
Un somni: Com a mataroní, ser el fotògraf convidat de les Santes