Arnau Fadó, la tercera generació Oca

Juntament amb altres amics formen part de l'organització de la festa de Cap d'Any

  • Cugat Comas // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 28 Desembre 2018 12:12

Perfils 2017/2018, perfils-arnau fadóJa fa 8 anys que Mataró gaudeix d'una festa popular de Cap d'Any. L'Oca, que agafa les inicials d'Operació Cap d'Any, s'ha convertit en un referent per a molts en les primeres hores de l'any que entra, i és possible gràcies a desenes de voluntaris que cada matinada de l'1 de gener treballen incansablement mentre la resta gaudeix i balla.


L'Oca també és una associació cultural sense ànim de lucre que ha arribat, aquest any, a la seva tercera generació de membres. L'Arnau Fadó, de 20 anyets, és un dels joves de la tropa que organitza el sarau d'aquest any i assegura que "el que és important és que aquestes tradicions es mantinguin i que es faci relleu generacional perquè les coses no deixin de funcionar".
És amb aquest ànim que en només tres anys ell i els seus amics han passat d'apuntar-se per ser voluntaris a comandar la festa. Una feina de setmanes, dividida en comissions, que fa que alguns joves de Mataró s'enfrontin a paperassa i gestions.

Aquest estudiant de filosofia, economia i política, amant de la lectura i la música i la seva generació es plantegen que la de Cap d'Any a Mataró sigui una cita creixent. "Ens agradaria fer alguna cosa diferent mantenint l'esperit de l'Oca, hem pensat a introduir música en directe en properes edicions", explica. Aquest any com a principal canvi hi haurà un photocall amb el logotip de la festa perquè la marca inundi les xarxes socials dels milers de persones que hi passaran.

Fadó assegura que "aquest any hem tingut els veterans com a mentors però l'any que ve ja ens tocarà espavilar-nos a nosaltres". Aquesta és la llei d'una festa organitzada des del jovent per a tota la ciutat en la que els nous oqueros han volgut involucrar més a la ciutat: "hem sumat entitats i patrocinadors i també entitats per al punt lila que hi haurà", explica. Assegura, a més, que li agradaria que no es fes botellón però que no ho poden evitar: "hi ha gent menor que no pot entrar a les discoteques i acabarà venint i fent botellón". A l'Oca no els vendran alcohol.

"Hem pensat a introduir música en directe en properes edicions"

"El nou Fadó"
L'Arnau és fill del tenor mataroní Josep Fadó i, segurament, hi ha pòsit genètic en el fet que protagonitzés un excel·lent Màrius als 'Miserables' de Sala Cabanyes quan mai abans havia fet d'actor. "Em van proposar de presentar-m'hi perquè cantava amb un grup i fins al dia abans no li vaig voler dir al meu pare", explica. Qui el coneixia, sortia de la Sala convençut que és "el nou Fadó".

APUNTS:
Defineix-te: Vital, constant, respectuós i alegre.
Un llibre: 'El Viaje del profesor Caritat', d'Steven Lukes.
Un referent: Els meus dos avis
Un somni: Que quan me'n vagi d'aquest món hagi aportat alguna cosa de profit per la que se'm recordi.