Mentalista Naiv, l'acròbata de la ment

És l'alter ego artístic d'Iván Galván, que farà un espectacle especial de Halloween a Mataró

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dijous, 25 Octubre 2018 00:00

Perfils 2017/2018, perfils-iván galván

De dia es diu Iván Galván i és marbrista de tota la vida. Quan puja a l'escenari, en canvi, respon al nom artístic de Mentalista Naiv i es dedica, com el seu propi nom indica, al poder d'influir en la ment i oferir espectacles sorprenents que impacten en la seva audiència, cada vegada més nodrida. "Sempre m'han agradat els fenòmens paranormals i les ciències esotèriques, l'anar més enllà de la màgia. De fet el mentalisme és la màgia més real que hi ha", explica.

El que va començar amb un dels jocs de Màgia Borràs com els que hi havia a tantes i tantes cases del país va acabar sent la gran afició d'aquest artista que per la castanyada debutarà a casa seva. "El mentalisme és una branca de l'il·lusionisme i jo el que faig a l'espectacle és jugar amb les ments de les persones, i per això impacta tant". Només fa dos anys que es dedica a fer funcions com la que farà a la ciutat. Va ser el pas lògic després de començar ja fa set anys a especialitzar-se en un àmbit que, amb bona lògica, suscita reaccions d'allò més diverses. Ho ha estudiat perquè esdevingui la seva passió.

No és un mag, explica: "Nosaltres no utilitzem trucs, treballem amb la psicologia de la gent. Aprenem del llenguatge corporal i d'altres tècniques". Es defensa assegurant que en l'espectacle és molt personal i molt proper a la persona: "Treballo sempre amb molt de respecte per les persones, perquè poden sentir coses molt especials que els facin tenir els sentiments a flor de pell". Realment enigmàtic, explica com treballa "amb esperits i energies" i reconeix que "això pot fer por a gent que no conegui aquesta disciplina".  En el seu espectacle, per exemple, contacta mentalment i espiritualment amb persones que ja no hi són –ens assegura– i fins i tot s'atreveix amb números de faquirisme. Com a mínim sembla suggerent.

Jo el que faig a l'espectacle és jugar amb les ments de les persones...

Per Halloween al Foment
Dimecres que ve, 31 d'octubre, se celebra la castanyada i Halloween al Foment Mataroní amb el xou especial del Mentalista Naiv, per primera vegada a aquest nivell i a Mataró. És una oportunitat de comprovar la seva màgia amb el mentalisme, el seu domini de les ments i de les pors ocultes, el vudú o el faquirisme extrem. L'espectacle es podrà veure al Foment a un preu de 9 euros i les entrades es poden comprar a www.entradium.com. La representació pot ser la manera més original de passar la vigília del dia dels difunts.

APUNTS:
Defineix-te: Jo em considero un cuiner d'emocions. Faig un brevatge i vull crear emocions a la gent: por, alegria, perplexitat.
Un llibre: 'Tocar con palabras', d'Enric Lladó.
Una pel·lícula: 'El exorcista'.
Un referent: Anthony Blake, de a l''Un, Dos, Tres'.
Un somni: Ser el millor mentalista del món.