Alberto Fernández, la família de Cirera

És el coordinador de les festes i el president de l'Associació de Veïns de Cirera

  • Cugat Comas // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 29 Agost 2018 16:14

Perfils 2017/2018, perfils-alberto fernandez carvajal

Darrere les grans iniciatives populars sempre hi ha gent de pedra picada, pencaire, que fa possible grans actes o festes. Al barri de Cirera n'hi ha molts, d'aquests imprescindibles i un d'ells és, sense cap mena de dubte, l'Alberto Fernández.
Des de fa un any és el president de l'Associació de Veïns però ja en fa quatre que exerceix de coordinador de les festes, les més importants d'entre totes les de barri a Mataró.
Fernández és de Cirera, s'estima aquest barri i es desviu per treballar-hi però de seguida recalca que això no va de personalismes: “El secret d'un barri tan actiu com el nostre és l'equip, són les persones. La gent que sent el barri com a propi i que fa 28 anys van recuperar les festes i les manté amb pràcticament la mateixa estructura i la mateixa essència”, explica Fernández. Ell és hereu del llegat de les primeres generacions de veïns que van fer possible que el barri, avui en dia, sigui reconegut principalment per dues coses: per les seves festes i sentiment propi i per la combativitat que mostra quan es tracta de fer segons quines reivindicacions.

Passada la quarantena, ja fa deu anys que l'Alberto està involucrat en l'engranatge que fa possible les festes. Explica que és dels que quan s'involucra en una cosa, hi posa el coll i així li van acabar per proposar el paper de coordinador i porta la batuta d'un equip impressionant.

A l'Alberto li agrada “que dins la Comissió encara hi hagi gent que treballa des del primer dia i que hagi contagiat l'esperit lluitador i guerrer, d'ajudar, a tothom que s'hi suma després”. Per ell hi ha una gènesi en la manera de ser dels cirerencs: “Hi ha una essència i és la de treballar i ajudar, de contagiar sentiment d'equip, un llegat i una manera de fer que volem mantenir”, assegura.

Redescobrir Mataró
Pel seu coordinador, la Festa de Cirera “és la germana petita de Les Santes”. Reconeix que no sempre surten els números però que “hi ha un llistó de programació del que no podem ni volem baixar i així el programa es manté” amb grups de renom, els focs artificials o actes per a totes les edats.

APUNTS
Defineix-te: Un veí que s'estima el seu barri i la seva gent. M'agrada ajudar als altres.
Un referent: Miguel López, qui em va introduir en aquest món.
Un viatge: La Rivera Maya, em va agradar molt.
Un somni: Que l'antiga escola bressol retorni al barri amb nous usos.