Albert Poquet, rere les càmeres

És director de cinema amb nominacions a nivell internacional

  • Mireia Camacho // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 05 Juliol 2018 10:24

Perfils 2017/2018, perfils-albert poquetEntre els treballs d'Albert Poquet hi podem trobar curts, spots publicitaris i vídeos musicals, tot i que no descarta endinsar-se en el món dels llargmetratges en algun moment. Al principi va estudiar informàtica, però quan va començar a gravar els seus amics fent 'skate' va descobrir el seu interès per l'audiovisual. Des d'aleshores, ha estudiat realització a l'EMAV i Audiovisuals al TecnoCampus.

Mentre estudiava, Poquet va experimentar diversos llocs de treball que hi ha al món audiovisual però afirma que el que més li agrada és fer de director o de director de fotografia. “En els projectes petits acostumo a fer de tot una mica, però si he d'escollir entre fer de director o fer de càmera em quedo amb el primer”. Tot i això, prefereix que l'anomenin 'filmmaker' abans que director, ja que “un 'filmmaker' és algú que fa films, no es redueix a un dels càrrecs”.

En cadascuna de les seves creacions, Poquet explica que deixa una mica del seu ADN, ja que les fa amb el seu propi estil. En els seus treballs, el director ha volgut explicar històries realistes amb el seu toc personal i és per això que el gènere amb el qual més ha experimentat fins ara és el cinema documental.

Dels seus propis curts, té especial afecte per 'The Lien portrait', ja que va ser el seu treball de fi de grau; i per 'El hombre que construía dragones' pel sentiment que expressa i li aporta. Tot i això, Poquet considera com a òpera prima el curt 'Supervivència', inspirat en fets de la vida del director. “Aquest curt ha sigut com una teràpia que també m'ha servit d'aprenentatge i m'ha apropat al cinema mainstream”.

El que més li agrada de la seva feina és el creixement personal i les experiències noves que li aporta cada projecte. “No hi ha res millor que sentir-te millor que ahir, autosuperar-te”, a més de voler aconseguir que la gent gaudeixi amb el seu cinema.

Projectes en preproducció
Entre els seus pròxims projectes hi ha un documental sobre la por: “El documental tractarà les pors socials, les que la societat ens crea o les que nosaltres mateixos desenvolupem. No explicaré pors racionals com el fet de fugir d'un lleó per instint de supervivència, sinó més aviat pors que afecten el dia a dia, com la por al fracàs”.

APUNTS:
Defineix-te: Autocrític, empàtic, lluitador
Una pel·lícula: American Beauty
Un llibre: 'El secret', de Byrne Rhonda
Un referent: Jason Silva
Un viatge: A Los Ángeles
Un repte: Autosuperar-me constantment