Aina Irina Mosses Cuscó, dansa i acrobàcies

Competeix –i guanya– a Suïssa en la disciplina de Pole Dance i representarà el país helvètic al Mundial

  • Mireia Camacho // Foto: cedida
  • Dijous, 21 Juny 2018 00:00

Perfils 2017/2018, perfils-aina IrinaL'Aina Irina Mosses fa 7 anys que va marxar a Suïssa i en fa només quatre que practica el pole dance. Tot va començar quan una amiga li va comentar què era, i com quan vivia a Mataró havia fet dansa, el pole dance li va semblar interessant. El que més li va cridar l'atenció va ser la combinació entre dansa i acrobàcia, ja que partia d'una arrel coneguda com era la dansa però que es barrejava amb el món no tan conegut de les acrobàcies.

Precisament, el que més li agrada d'aquest esport és la barreja que hi ha entre força, flexibilitat i concentració juntament amb la dansa. “Quan estàs a la barra no penses en res més”, diu. Des que està federada entrena quatre o cinc dies a la setmana tres hores al dia, encara que quan la coreografia està enllestida, entrena "només" dues hores per evitar el cansament excessiu. “Físicament és molt dur, quan sabem la coreografia només la fem una vegada, dues com a màxim perque és molt cansat per al cos”.

En els campionats interns acostuma a presentar-se en la categoria de dobles, per la qual cosa els entrenaments són diferents: “Depens de la teva companya, ja que depenent del cansament de cadascuna es pot avançar més o menys en els entrenaments. L'avantatge és que en la competició tot és compartit, fins i tot l'estrès”.

Tot i que va començar a fer pole dance el 2014, l'Aina Irina ja forma part de la Federació de Pole Sports de Suïssa. Es va haver de federar l'any passat quan va aconseguir classificar-se per una competició organitzada per la Federació Internacional de Pole Sports, ja que tots els que hi competeixen hi estan obligats. De fet, al juliol participarà en el campionat mundial que se celebrarà a Tarragona. “Trobar atletes que admires, que has seguit durant temps i competir al mateix nivell em fa molta il·lusió. A nivell personal és molt satisfactori i emocionant, i més fer-ho a casa”, sentencia l'Aina Irina.

Entre Suïssa i Mataró
Encara que visqui a Suïssa, l'Aïna torna sovint a Mataró. Cada tres mesos i per vacances es pren uns dies de vacances a la ciutat per veure la família i els amics. A més a més, aprofita les vacances per viatjar a llocs que la facin desconnectar i descansar.

APUNTS
Defineix-te: Creativa, determinada.
Un llibre: L’ombra del vent
Un somni: Ser campiona del pole artístic, encara que no és la meva categoria
Un referent: Oona Kivelä
Un viatge: Illa de la Reunió