Dídac Illa, viure viatjant

D'aquí a uns dies marxa en bicicleta a fer la volta a la península i, després, al món

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 24 Maig 2018 10:46

Perfils 2017/2018, perfils-didac illa“Sempre m’ha agradat la bicicleta i l’he fet servir per moure’m amunt i avall”, revela en Dídac Illa, un jove de Vilassar de Dalt apassionat del ciclisme. Ja fa temps que la bicicleta es va convertir en el seu mitjà de transport diari per anar a treballar a Mataró i per a qualsevol desplaçament. Tot i que va estudiar dos graus superiors i va començar el Grau de Química, va deixar-ho tot per apostar pel que més li agradava: ser mecànic de bicicletes i vendre-les. “Navegant per internet vaig veure que moltes persones viatjaven només amb la seva bicicleta”, explica. Ara s'ha proposat fer la volta a tota la Península Ibèrica en bicicleta per, seguidament, fer la volta al món.

A tall de prova, va començar a fer petits viatges per Catalunya. “Primer vaig recórrer en dos dies la Via Verda del Carrilet”, relata, que va des de Sant Feliu de Guíxols fins a Olot i que compta amb un centenar de quilòmetres. L’experiència li va agradar tant que va fer-ho una segona vegada amb la ruta circular Pirinexus. Més endavant va fer el Camí de Sant Jaume des de Montserrat fins a Santiago de Compostel·la, una experiència que li va permetre “conèixer gent de tot el món i compartir experiències”. En el fons, confessa que el que més li agrada és no saber on dormirà ni on menjarà i, en definitiva, viure aventures.

Després va decidir muntar un gran projecte: fer la volta a la península en bicicleta. Sense un planejament gaire detallat ni una durada marcada, marxarà a finals de maig des de Vilassar de Dalt i cap a Irun per rodejar tota la península i, finalment, pujar per València i tornar a casa. Aquesta ruta, però, només és l’aperitiu: té intenció d’encarar el gran repte de fer la volta al món. “Sortiré cap a França, després Itàlia, Suïssa, Alemanya i molts altres països”, explica.

"Per internet vaig veure que moltes persones viatjaven només amb la seva bicicleta”

Un projecte de vida
Aquestes experiències que es proposa viure no són viatges separats, si no un projecte de vida perquè el que vol és “viure viatjant”. És per això que és possible que faci parades als indrets que li vingui de gust per viure una temporada o treballar-hi durant uns mesos. En la línia de les ganes d’improvisar, en Dídac marxa amb una motxilla i poc més, sense haver fet una preparació física acurada pel projecte i sense acompanyant.

APUNTS:
Defineix-te: segur de mi mateix i autèntic
Un llibre: Donde tus sueños te lleven
Una pel·lícula: Gladiator
Un somni: aquest viatge que aviat començo
Un repte: recórrer els deserts en bicicleta
Un viatge: recórrer la baixa Califòrnia
Un referent: Charly Sinewan