Armando Erenas l'as de les cordes

És músic, programador, emprenedor, professor de música i col·laborador de l'OBC

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 11 Gener 2018 10:05

Perfils 2017, perfils-Armando ErenasL'Armando Erenas és un músic inquiet, actiu i polifacètic. És d'aquelles persones “que s'apunten a un bombardeig” i que se l'ha de definir com un cul inquiet. Si li preguntes què fa actualment, la llista és llarga: és col·laborador de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), professor de música de l'Escola de Música Jordi Cabezudo, músic d'estudi, programador musical del Mirinda i recentment ha començat a participar en el programa InnoEmprèn del TecnoCampus. Toca la guitarra clàssica, l'elèctrica, l'acústica, el baix, la mandolina, el banjo, l'ukulele, i gairebé qualsevol instrument que tingui cordes.

“És una gran oportunitat participar d'aquest tipus de productes perquè t'ajuden a créixer i enfrontar-te a nous reptes”.

Com a col·laborador esporàdic de l'OBC, l'Armando va tocar per primera vegada fa dos anys en l'espectacle 'Una nit a Broadway'. Des de llavors ha format part dels músics de grans muntatges de l'Auditori de Barcelona com, per exemple, West Side Story. Té clar que “és una gran oportunitat participar d'aquest tipus de productes perquè t'ajuden a créixer i enfrontar-te a nous reptes”. Tot i això, si ha d'escollir un estil musical, es queda amb el soul fusionat amb jazz. Per arribar a ser músic, però, el procés ha estat llarg. El seu primer contacte va tenir lloc amb només 10 anys, quan va començar a fer classes de guitarra amb en Jordi Nogueras. Recorda amb intensitat quan, amb només 12 anys, va pujar per primera vegada a l'escenari del Clap acompanyat del seu professor, un referent per a ell. Després de dubtar sobre el seu futur, va tenir “una revelació” mentre treballava a una residència de gent gran. “M'explicaven les seves vides i em van fer veure que el que de veritat volia era tocar la guitarra”, confessa. Per això va proposar-se fer el Grau Superior al Liceu.

Emprenedors pel 3D
L'Armando, juntament amb uns companys de projecte, s'han proposat muntar una empresa vinculada amb el desenvolupament d'àudio per a vídeos en 3D. La tasca d'Erenas en el projecte serà la de fer la música, mentre que s'han posat en contacte amb Eurecat perquè els faci el Software, explica Erenas. A més, compten amb el suport del programa del TecnoCampus InnoEmprèn, des d'on els ofereixen orientació i ajuda per posar en marxa el projecte amb tot el necessari perquè funcioni.

APUNTS
Defineix-te: Obert i alegre
Un llibre: 'L'afinador de pianos' de Daniel Maison
Una pel·lícula: West Side Story
Un repte: Ser millor músic
Un referent: Lee Konitz
Un viatge: Em quedo amb el viatge a Tenerife amb el meu germà