Marc Molina, Un cop un pastor hi havia

És el director d'Els Pastorets, els quals es podran veure a la Sala Cabanyes a partir del 6 de gener

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 05 Gener 2018 00:00

Perfils 2017, perfils-marc molinaTornen els mítics i esperats Pastorets de la Sala Cabanyes, un espectacle anual que Mataró rep amb alegria després dels intensos mesos de treball del seu equip. Enguany arriben més tard de l'habitual a causa de les obres que han tingut lloc a l'espai de l'entitat i que han aturat la seva activitat. Tot i haver hagut d'assajar a altres espais de Mataró, el seu equip s'ha mantingut fidel a la tradició preparant Els Pastorets que s'estrenaran aquest dissabte 6 de gener i que, per primera vegada, estaran sota la direcció de Marc Molina, el mataroní director i productor de teatre.

Membre de la Sala Cabanyes des de fa més de dues dècades, Molina va començar fent de pastor. Va continuar fent de follet, de Mataties i, després d'haver estat uns anys una mica desvinculat del muntatge, ara n'és el director. “M'ha caigut el regal de dirigir aquest espectacle perquè tenir la responsabilitat de fer-los a la meva manera i amb el teu punt de vista sempre és un goig i un plaer”, confessa. Com a novetat destacada enguany han retocat el text amb l'objectiu de ser fidels a la mètrica de l'original de Ramon Pàmies.

“Escrit a finals del segle XIX, el text contenia molts barbarismes perquè no existia encara la normalització lingüística”, destaca Molina. Al llarg dels anys, els diversos directors els havien modificat sense tenir massa en compte que “el text estava escrit en vers i, per tant, tenia una mètrica i un ritme concret”. Ara han revisat els versos per ser fidels a l'original eliminant-ne els barbarismes. Molina també s'ha proposat mantenir l'estructura original de l'obra i ha fet alguns canvis interpretatius i d'escena.

Tot i això, confessa que “molts canvis que tenia en ment s'han quedat en el tinter perquè les obres de la  no ens han permès tenir l'escenari”.  Arribar a l'estrena ha estat una petita odissea però  “gràcies a l'equip humà que forma aquesta santa casa, que s'hi ha posat al 200 per cent”, poden estrenar l'espectacle, agraeix.

Factea Produccions
Dirigir l'any 2004 el muntatge 'Aventures a la Gàl·lia' li va fer descobrir la passió per la direcció. Més tard, amb un altre mataroní, l'Oriol Miras, va apostar per crear Factea Produccions. Des d'ella han produït diversos muntatges, l'últim dels quals és 'Tractat de Blanques', dins el Cicle Fet a Mataró. Considera que gràcies al cicle poden experimentar amb l'obra i veure quins elements funcionen.

APUNTS
Defineix-te:
Sóc perfeccionista, sensible i busco rodejar-me d'un equip potent amb qui poder delegar
Una pel·lícula: 'Singing in the rain'
Un llibre: 'L'ombra del vent', de Carlos Ruiz Zafón
Un viatge: M'encantaria perdre'm en autocaravana a Nova Zelanda un temps indefinit
Un repte: Poder seguir fent el que m'agrada