Ricard Jornet, l'aposta sostenible

Ricard Jornet és emprenedor i impulsor de projectes com Som Mobilitat

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 09 Març 2017 10:30

Perfils 2017, perfils-ricard jornetLa sostenibilitat és l’essència de tots els projectes que Ricard Jornet tira endavant. El restaurant La Sal del Varador pot presumir de l’aposta clara per l’ecologia que ha fet des dels seus primers passos. També l’espai Can Fugarolas que Jornet va ajudar a fer néixer, o la cooperativa Som Mobilitat, els primers passos de la qual són ferms i clars per contribuir a una mobilitat més verda.

“L’objectiu és oferir serveis i productes a la gent per contribuir a una mobilitat més sostenible”, explica Jornet, que segueix comentant que “volem enxarxar tota la gent que en té ganes i ja hem aconseguit 504 socis”. El pròxim pas? “Crear un servei de car-sharing, un sistema de mobilitat elèctrica compartida a través del qual els socis tindran accés a cotxes, motos, bicis i furgonetes compartits que es pagaran per ús”.

L’aposta és, si més no, ambiciosa. Així ho reconeix Jornet, que, d’altra banda, justifica l’esforç “per la recompensa que dona implicar-se en un projecte que genera impacte positiu al teu voltant i que permet crear noves fórmules de mobilitat, en aquest cas per a deixar un món millor als meus fills”. Aquest pot ser un argument conegut, però sovint poc aplicat per les dificultats que comporta canviar tot allò que ja està establert. Tanmateix, estan convençuts que el projecte prosperarà, no només amb els 80 socis que hi ha a Mataró, sinó també “perquè s’estan gestant grups en d’altres punts de Catalunya com Olot, Barcelona, Vilafranca del Penedès o Sabadell”.

I és que ràpidament ve al cap Som Energia, “avui amb més de 31.000 socis i que amb la capacitat d’unir esforços aconsegueix transformar el consum d'energia”. Som Mobilitat no ha fet més que començar a caminar.

“'La prova pilot es posarà en marxa a Mataró amb quatre cotxes a partir del 20 de març".

La prova pilot, a punt
Mataró és l'escollida per a la prova pilot que es posarà en marxa el dia 20 de març amb quatre cotxes elèctrics compartits per diversos veïns de la ciutat. "A través de l'app es pot localitzar el vehicle, que estarà carregat, es podrà reservar i obrir sense necessitat de tenir intermediaris", explica Jornet.

APUNTS
Defineix-te: Emprenedor, inquiet i ecologista
Un llibre: 'Cradle to cradle' de Michael Braungart
Una pel·lícula: 'La pesadilla de Darwin' de H. Sauper
Un viatge: Sis mesos sol a l'Amèrica del Sud
Un referent: Nelson Mandela
Un repte: Un grup d'inversors amb idees d'impacte positiu