Lara Santana, l'OCA més popular

És la nova presidenta de l'OCA, l'Operació Cap d'Any

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 29 Desembre 2016 00:00

Perfils 2014/2015, perfils-Lara SantacanaComençar l’any amb bon peu, al rovell de l’ou de la ciutat i envoltat dels amics en una festa oberta i popular. Aquest és el pla que des de fa sis edicions proposa l’OCA, l’Operació Cap d’Any, i que ha seduït milers de mataronins des d’aleshores. També a Lara Santana, que de públic ha passat a ser la presidenta de l’entitat, captivada per l’esperit popular de l’esdeveniment i agafant el relleu per donar continuïtat a la festa.

“L’OCA és una gran festa que muntem a la Plaça Santa Anna de Mataró”, relata Santana. Una festa “pensada per a molta gent amb moltes hores de música i de barra”. Per a Santana, “oberta i participativa” són les dues paraules clau que defineixen l’OCA perquè aglutina generacions molt dispars i gent molt diferent. I en això és en el que encara cal treballar perquè, segons Santana, “ens hem d’assegurar que tots els mataronins i mataronines de tots els barris, i no només del centre, sàpiguen que es fa una festa popular, gratuïta i oberta a tothom”.

La nit de Cap d’Any està tot a punt, però per a fer-ho possible, un equip de persones treballa de valent i de forma altruista durant mesos perquè “Mataró tingui una festa popular com cal”, explica Santana. Just després de Les Santes ja es comencen a planificar les primeres reunions, que solen iniciar-se cap al setembre. Des d’aleshores, la feina és frenètica: la gestió dels permisos, de les begudes, la difusió per les xarxes i pels barris de la ciutat i també per la recerca de voluntaris, indispensables per a la celebració de la festa.

"Crec fermament en les festes populars i començar l'any nou amb els amics i coneguts en una festa oberta i a l'aire lliure crec que és una gran opció, vital per a mi", assegura Santana.

“El dissabte a la tarda, els més petits també podran acomiadar l'any amb l'OCA"

L'OCA, també pels més menuts
La nit de Cap d'Any pot ser sonada, com en les últimes sis edicions, però per primera vegada, també els més petits podran gaudir d'una edició de l'OCA feta a la seva mida. Durant tot el dissabte a la tarda i per acomiadar l'any, hi haurà música, treballs manuals i altres activitats, com un conta-contes sobre la figura de l'OCA a càrrec del mataroní Pep Duran.

APUNTS
Defineix-te: Compromesa, constant i coherent
Un llibre: 'El mecanuscrit del segon origen' de M. Pedrolo
Una pel·lícula: 'Moulin Rouge' de Baz Luhrmann
Un viatge: Mai repetiria, sempre visitaria llocs nous!
Un referent: Els meus pares
Un repte: Fer possible més actes de cultura popular