Marc Albalate, per degustar el Nadal

Marc Albalate, un dels socis de la pastisseria Nougat.

  • Mireia Biel // Foto: Mireia Biel
  • Divendres, 09 Desembre 2016 00:00

Perfils 2014/2015, perfils-Marc AlbaceteTant pels més llaminers com pels que no ho són tant, el Nadal és època de dolços, la majoria d'ells irresistibles. Marc Albalate, de la pastisseria Nougat coneix bé, a més a més, la feinada que s'amaga al darrere de tenir a punt tots els torrons.

La xocolata i els pastissos endolceixen la taula en dates assenyalades al llarg de tot el calendari, però per a Albalate, el Nadal és, en tots els sentits, la millor i la pitjor de tot l’any: “És una de les més creatives, però sobretot la més estressant i la més necessària”.
La creació dels nous sabors comença durant els mesos de ple estiu, “anar provant combinacions fins a trobar la que més et convenç”.

I el format, també ajuda. Segons Albalate, “volem que es pugui degustar el torró tot l’any, per això hem deixat de banda les barres de mig quilo i hem optat per el que ens agrada anomenar un bombó familiar”. Petites mossegades de plaer a escollir entre una àmplia varietat de gustos, des del tradicional torró d’avellana o de cruixent de neula, fins a d’altres més atrevits, com la mescla de pistatxo i gerds.

Però a Nougat, a més a més, han estat capaços de portar el torró a una altra esfera. I és que més enllà de vincular-lo al Nadal, el torró del Nougat s’associa des de fa uns quants anys al nom d’en Santi de la Fundació El Maresme. Albalate explica que “teníem ganes de tenir un vincle solidari amb una entitat de Mataró i d’aquí va sorgir la idea de crear un torró, els beneficis del qual anessin a parar a la Fundació El Maresme, en aquest cas”.
Si bé els últims anys el nom d’en Santi apareixia a un torró diferent que els pastissers del Nougat escollien, enguany el procés ha variat: “Ho hem fet amb un tast a cegues, a través del qual els usuaris han triat el seu torró preferit d’entre cinc, que ha resultat ser el de ‘quicos’”.

“És una empenta que et reconeguin un producte com el torró entre 10.000 d'arreu del món".

Exportar els torrons
Nougat va començar a estudiar el mercat anglès fa uns tres anys. "Dos dels nostres torrons es van presentar al concurs 'Great Taste', on entre més de 10.000 productes, el nostre torró de cruixent de neula va rebre una distinció". Un reconeixement que, per a Albalate, "explica que fem les coses bé i que podem agradar també a altres paladars". 

APUNTS
Defineix-te: Perfeccionista, seriós i amic dels meus amics
Un llibre: 'Victus' d'Albert Sánchez Piñol
Un racó: El Berguedà
La millor època per crear: La Pasqua i el Nadal
Un torró: El de pistatxo i gerds
Un ingredient: La xocolata, perquè dóna molt de joc