Julian Waisbord, artesà audiovisual

Realitzador audiovisual, debuta aquest cap de setmana al Mercat del Film

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 20 Octubre 2016 10:48

Perfils 2014/2015, perfils-julian waisbord

“Els meus pares són titellaires i sempre he viscut les arts escèniques de molt a prop”. Potser per aquest passat vinculat als escenaris o per l’estima que té per la cultura en general, Julian Waisbord va decidir que el món audiovisual era el millor altaveu per explicar les seves històries. Aquest cap de setmana debuta al Mercat del Film, però aquest jove creador instal·lat a Can Fugarolas porta ja un bon grapat de projectes a l’esquena.

Nascut a Buenos Aires fa gairebé 34 anys, es va instal·lar a la capital del Maresme quan en tenia només 12 i avui és realitzador audiovisual: “Treballo especialment fent peces de promoció d’espectacles del món del circ i el teatre, tot i que també he fet videoclips i curtmetratges”. Però el somni és endinsar-se al món del cinema, rodar una pel·lícula pròpia. “Sempre m’ha agradat explicar històries”, assegura Waisbord, que recorda com, quan era petit, “jugava amb els clips i ja me n’inventava”. El món fascinant de la cultura, de les arts escèniques i de la imatge l’ha captivat i són molts els títols que aquest realitzador audiovisual mataroní ha creat.

I és que per a Waisbord, “el cinema en particular i el món audiovisual en general et dóna la possibilitat d’afrontar projectes molt diversos, des de gravar un documental a una ficció, una publicitat o un videoclip. Cada projecte és únic i molt personal". De fet,  afirma que "això és el que em dóna vida".

"El treball, la il·lusió i la constància són indispensables, però, en aquesta feina", remarca Waisbord. Sempre a la caça de nous relats, Can Fugarolas és el seu espai de treball i d'inspiració, un autèntic pou d'idees que l'impulsen a continuar explicant històries des de darrere d'una càmera.

“El curtmetratge que presento al Mercat del Film ha estat seleccionat per 24 festival"

Waisbord, al Mercat del Film
Waisbord presentarà aquest cap de setmana al Mercat del Film el seu curtmetratge 'Pollo a la mandarina', seleccionat per a 24 festivals i que explica la història "d'una parella que es troba a casa després d'haver treballat i que ha de prendre  una decisió que no té marxa enrere". La projecció del curt es farà dissabte a la tarda a Can Gassol.

APUNTS
Defineix-te: Metòdic, constant i tossut
Un llibre: 'El món segons Garp' de John Irving
Una pel·lícula: 'El odio' de Mathieu Kassovitz
Un viatge: La Vall d'Aran
Un referent: Prefereixo no quedar-me només amb un
Un repte: Rodar la meva pròpia pel·lícula