Laura Martín, explosió de sabors

És pastissera a Sweet Dreams Pastisseria

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 22 Setembre 2016 00:00

Perfils, Laura Martin

“L’ingredient secret és l’amor, llavors els pastissos surten boníssims”. Partint d’aquesta base entren al forn totes les galetes, cupcakes, mousses, pastissos i elaboracions de Sweet Dreams, la pastisseria que Laura Martín va obrir fa només uns mesos al centre de Mataró. Un espai on l’art de la gastronomia dolça hi neix dia a dia.

“Des que tinc consciència que vull ser pastissera”, explica Martín, envoltada de cupcakes de trufa, de mousses variats, bombons de tots els tipus i galetes cruixents. “No ha estat un camí fàcil, però sempre havia somiat en tenir un negoci propi i ara, per fi, l’he pogut obrir”, reconeix Martín, qui va decidir estudiar pastisseria al Gremi de Pastissers de Barcelona.

“He treballat de comercial d’ingredients, així com a la Pastisseria Uñó i al restaurant Nou-Cents”, remarca Martín, i en tot moment, el que més l’ha apassionat és posar-se a la cuina i crear: “És fantàstic elaborar un pastís que saps que està pensat per a una celebració, per a una data especial i que té com a finalitat fer feliç algú”.

I és que Martín està convençuda que “un dolç agrada a tothom” i avui en dia, encara més, ja que la moda de la pastisseria també com a afició, està en auge i ajuda a valorar la feina del sector. Per tot això, aposta per la pastisseria de tota la vida “amb nata, trufa i xocolatines”, però també per “les creacions modernes, com els cupcakes i els pastissos com el Red Velvet o el Carrot Cake”.

Sense oblidar, tampoc, “les persones que pateixen intoleràncies i per les que dia a dia investiguem i provem nous ingredients”, afirma Martín, que considera aquest un àmbit clau per a la societat d'avui en dia: “La pastisseria és exquisida, ha de poder arribar a tothom!”.

“La utilització de productes de qualitat en l'àmbit de la pastisseria és, per a mi, indiscutible".

La qualitat, element clau
Les intoleràncies alimentàries són cada vegada més freqüents i la Laura Martín ha volgut fer una aposta clara per a aquest segment de població. Però sempre seguint amb una premissa indiscutible per a ella: la qualitat. Martín assegura que "la qualitat dels productes ha de ser màxima, és el segell que et porta a què les teves creacions siguin també de nivell".

APUNTS
Defineix-te: Riallera i sociable
Un llibre: 'Verònica decideix morir' de Paulo Coelho
Una pel·lícula: 'La vida es bella' de Roberto Benigni
Un viatge: Califòrnia
Un pastisser: Christope Michalak
Un repte: Fer créixer 'Sweet Dreams'