Núria Oms, temptacions de xocolata

Va obrir fa mig any 'Nïbs-Taller de xocolata'

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 09 Juny 2016 00:00

Perfils 2014/2015, perfils -Núria Homs

Irresistible i addictiva. Però també inspiradora. La xocolata és, sens dubte, l’amant perfecta per a molts. També per a Núria Oms, que de la xocolata n’ha fet un art, una manualitat en què esculpeix figures i idees que embolcalla perquè es converteixin en el millor detall, en el més dolç. I tot en un racó proper a la Plaça Gran, el ‘Nïbs-Taller de xocolata’ que transporta a un món de sensacions on gaudir de la xocolata amb tots els sentits.

De família amb una llarga tradició pastissera, Oms s’ha trobat enmig d’un obrador des de ben petita. “M’he passat la vida trastejant a la pastisseria dels meus pares”, explica Oms, que recorda com intentava imitar el seu pare “enganxant peces de xocolata que ell tenia per l’obrador, intentant fer una figura”. De seguida es va adonar que la xocolata era la seva passió i després d’estudiar a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona va començar a lluitar per obrir un petit taller-botiga que avui ja és una realitat.  

Però, és clar, han fet falta moltes hores de feina i una paciència indubtable per a què avui, l’espai ‘Nïbs’ sigui una realitat. Els nïbs no són més que puntes de cacau torrat que s’obtenen de les llavors torrades picades i sense closca. Són encenalls, bocins de cacau, l’origen de la xocolata, la passió d’Oms. “La xocolata té una part molt artística que la fa especial”, assegura Oms, que veu “l’oportunitat de crear un univers infinit de peces” a partir de la xocolata, seguint un procés laboriós, molt concret i en el que s’ha de ser molt curós.

Bombons, tauletes, xocolata desfeta, figures, espelmes, encenalls... Una autèntica temptació pels amants de la xocolata, en aquest cas, convertida en art en miniatura.

"La pastisseria té postres per a cada data, a Nïbs hem volgut innovar i afegir-hi un toc de xocolata"

La presentació, a casa
Per Reis, corones. Per Nadal, torrons. Per Sant Jordi, l'opció de devorar un llibre de xocolata. Fent honor a la tradició pastissera, Oms no es perd l'oportunitat de crear "una figura de xocolata especial per a cada data", tenint en compte que "la pastisseria té postres per a cada data assenyalada de l'any". Un bocí de xocolata sempre acompanya.

APUNTS
Defineix-te: Molt perfeccionista.
Un llibre: 'Com aigua per a xocolata' de Laura Esquivel.
Una pel·lícula: 'Tímids anònims' de Jean-Pierre Améris
Un viatge: Irlanda
Un mestre de la xocolata: Enric Rovira
Un repte: Tirar el projecte endavant