Josep Sanz, música darrere l'escenari

Josep Sanz va rebre el Premi ARC a la trajectòria professional

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dimecres, 30 Desembre 2015 10:58

Perfils 2014/2015, perfils -Josep Sanz

La música i Josep Sanz han anat sempre agafats de la mà, lligats incondicionalment l'un a l'altre. Aquest mànager musical mataroní ha estat l'ombra de desenes d'artistes del nostre país. Com és la feina que s'amaga al darrere?

La vinculació amb el món de la música li ve de lluny. “De petit, el meu pare ja em portava a veure concerts de música clàssica i altres espectacles”. Va pertànyer a diversos grups de música com els ‘The Players’ i més endavant es va incorporar als Samfaina, un dels primers grups a actuar per Carnestoltes després que s’instaurés la democràcia. Amb ells no només va fer de músic, sinó que també va exercir com a mànager, iniciant així la seva carrera professional.

El moment clau de la seva trajectòria, tanmateix, va ser com a secretari de Salvador Escamilla, qui va descobrir Joan Manuel Serrat i qui “em va guiar i portar a TV3, Catalunya Ràdio i altres camins que em van ajudar a forjar-me un nom”, explica Sanz. Així, ha produït trobades de cantants com l'homenatge a Guillem d'Efak “on vaig aconseguir fer coincidir Lluís Llach, Joan Manuel Serrat i Raimon, entre molts altres cantants catalans”.
A la llista de projectes que ha encapçalat s’hi podrien afegir moltes iniciatives, com la col·laboració per a la programació musical de Les Santes, el management de la cantant Marina Rossell durant 20 anys o l’homenatge que Escamilla va rebre al Palau de la Música.
“Quan treballes amb la música, no la pots deixar mai més”, constata Sanz, que d’altra banda també reconeix que cal “invertir moltes hores de feina i compromís i perquè compensi, cal que ho visquis i ho gaudeixis molt”. Per a Sanz, “no tenir dies de festa i passar èpoques fora de casa és difícil, però el resultat dels concerts compensa plenament”.

“Quan et reconeixen la trajectòria professional és el moment en què t'adones de tot el que has fet"

Reconèixer una tasca d'anys
Josep Sanz va rebre, fa unes setmanes, el premi ARC a la trajectòria professional, un guardó que va rebre a parts iguals amb "il·lusió i impacte". Sanz, que va ser vicepresident de l'entitat, també valora molt positivament el premi rebut per la programació de Les Santes, "que reconeix una feina atrevida i constant". 

APUNTS
Defineix-te: Apassionat de la música
Un llibre: 'Beatlemania' de Josep Maria Francino
Una pel·lícula: 'A hard day's night' de Richard Lester
Un viatge: Al llac Titicaca on vam organitzar un concert
Un grup: The Beatles
Un somni: Viure la independència de Catalunya