Irene García, una vida de dansa i esport

Fundadora de +Qball

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dimecres, 02 Desembre 2015 17:49

Perfils 2014/2015, perfils -Irene García

Emprenedora, lluitadora, alegre i perseverant. Són alguns dels primers adjectius que vénen al cap quan Irene Garcia obre la porta de +Qball, una escola de dansa de Peramàs nascuda fa quatre anys i pensada, dissenyada i cuidada fins a l’últim detall. La passió amb què recorda la seva trajectòria com a gimnasta i la il·lusió amb què ha emprès el seu negoci fan que tot l’esforç valgui la pena.

Tal com relata Garcia, “tot va començar com a gimnasta d’elit”, àmbit en el qual va competir durant molt temps i on dues coreògrafes la van animar a endinsar-se al món de la dansa. “Després del meu pas per la gimnàstica i l'atletisme, la dansa va ser la darrera parada” i així va ser com va conèixer diverses escoles i molts estils. Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Garcia va treballar durant molts anys al sector abans no va poder fer realitat el seu somni: obrir una escola de dansa.

Avui, +Qball és més que una escola de dansa, és un espai de serveis dedicat a l’esport que agrupa “des de nens fins a adults i totes les vessants, des de la lúdica fins a la professional”, segons afirma. Aquest setembre l'escola ha estrenat una ampliació d'espai que ha permès també reforçar l'oferta. L'escola té professors i horaris per a la dansa, però també per a un espai anomenat '+Qenforma' que busca "oferir serveis com Pilates o zumba, entre altres".

"Les ganes, les cares dels nens quan aprenen o la satisfacció dels adults compensen tot un esforç complicat", remarca Garcia, que considera que "ser emprenedor avui en dia no és gens fàcil perquè et topes amb molts entrebancs". Però tot aquest "estrès diari" queda recompensat i ajuda a seguir endavant, vivint, com reconeix, "la dansa des del cor".

 

“Tenim grups de diversos estils dedicats a la competició"

La dansa, l'essència
A banda de les classes de dansa pensades en l'àmbit lúdic i el wellness, l'escola té dues companyies, +Qjazz, dedicada al jazz i al contemporani i una altra de hip hop i sexy style. Segons explica Garcia, "aconsegueixen molt bons resultats a escala nacional" i, a més a més, "donen vida a +Qball i tenen encara molt recorregut per fer".

APUNTS
Defineix-te: Lluitadora, extrovertida i tossuda
Un llibre: 'Los pilares de la tierra' de Ken Follet.
Una pel·lícula: 'El bailarín del desierto' de R.Raymond
Un viatge: L'Àfrica
Un referent: Els meus pares
Un somni: Seguir creixent en tots els àmbits