Carles Estapé, llengua, cultura i país

President d'Òmnium de Mataró-Maresme

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 26 Novembre 2015 10:19

Perfils 2014/2015, perfils -carles estapé

Els cinquanta d’anys d’Òmnium Cultural avalen una entitat que des de sempre ha treballat des de i per Catalunya. El moment polític català va portar Carles Estapé a fer-se’n soci, per “compromís” i amb vocació de servei. Ara, tres anys després que Estapé entrés a formar part de la junta comarcal d’Òmnium Cultural Mataró-Maresme, ha estat escollit president i vol consolidar i ampliar la base de l’entitat per “treballar en pro del país”.

“L’ambient polític que es respirava fa tres anys, amb l’inici del procés sobiranista, em va despertar les ganes de col·laborar per millorar el nostre país”, explica Estapé, que va decidir que “no volia estar-me a casa sense fer res pel nostre futur”.
El debat sobre la independència de Catalunya ha multiplicat el nombre de socis que Òmnium Cultural té actualment. Estapé estrena ara la presidència de l’entitat, una etapa que afirma afrontar “amb moltes ganes i amb un gran compromís”.

Aquest mataroní és un agent comercial que treballa, principalment, en l’àmbit del tèxtil i que veu en Òmnium l’oportunitat de col·laborar “en la construcció d’una República catalana”, així com en “la cultura, la llengua i la normalització del país”. I ho fa des d’una entitat que, segons reconeix, “té un paper clau en la societat catalana, tant pel futur de Catalunya com per a les qüestions més bàsiques relatives a la llengua o a la cultura”.

Per tot això, la junta comarcal ja ha començat a treballar per organitzar activitats vinculades a les tres potes que vehiculen Òmnium: llengua, cultura i país. “Estem dividits per grups de treball que s’encarreguen de cada secció i que creen un calendari d’iniciatives diverses i activitats”, remarca Estapé, que en destaca, especialment, els premis culturals com el Sambori o el Joaquim Casas. Els pròxims mesos, políticament decisius, també són d’una cabdal importància per a Òmnium, entitat que des del primer dia, ha estat al peu del canó.


“Hem de fer créixer la nostra presència a la comarca”

Línia continuista
La nova junta d’Òmnium Cultural Mataró-Maresme encara aquesta nova etapa amb el repte de consolidar el creixement que en els últims temps s’ha donat a l’entitat, tal com explica Carles Estapé, que recorda que “s’ha de donar resposta a tots els socis i hem d’aconseguir que augmenti la nostra presència a la comarca, amb noves delegacions i grups de treball”. Els socis han crescut de forma notable els darrers tres anys.
La junta treballarà en una línia continuista, tal com havia fet la junta del president sortint Antoni Pous i ha incorporat quatre vocals al grup que ja hi havia, per tenir capacitat per organitzar totes les activitats de la comarca.

APUNTS
Defineix-te

Compromès i crític

Un llibre
‘La vida, instruccions d’ús’ de George Perec

Una pel·lícula
‘Truman” de Cesc Gay

Un viatge
París

Un referent
Jorge Semprun

Un somni
La independència