Rubèn Romero, vida de personatges

Actor i model

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 12 Novembre 2015 10:22

Perfils 2014/2015, perfils -Raúl Romero

El món de la interpretació és un dels més competitius que hi ha. La recerca del triomf i la fama no són fàcils ni porten per camins planers. El jove Rubèn Romero ho té clar i sap que per arribar lluny cal treballar de valent. Encara formant-se, Romero participa en desenes de projectes per donar-se a conèixer, per fer-se un lloc en el món apassionant de la interpretació.

Romero  és un dels alumnes dels Estudis Cinematogràfics del Maresme. Un actor de Mataró i format a casa. Però amb ambicions que travessen les fronteres de la capital maresmenca. Romero és model i actor i participa en projectes tan variats com anuncis, curtmetratges i promocions.

“He participat en un centenar de projectes des que tenia 18 anys per donar-me a conèixer i perquè des del primer moment, aquest món em va encantar”, confessa Romero, que entre els anuncis i curtmetratges per a estudiants que ha realitzat, hi destaca la seva participació puntual sèries com ‘Cites’ o ‘La Riera’. “Un dia em vaig engrescar a presentar-me a un càsting, per provar-ho” i el director li va donar l’oportunitat de participar en aquell projecte. Des d’aleshores, no ho ha abandonat.

La passió per a la interpretació que sent Romero el fa dubtar quan se li pregunta per què li agrada el món del cinema. És tan natural i bàsic per a ell, que necessita pensar-s’ho dues vegades per arribar a la conclusió que és l’essència del teatre, del cinema i del món de la interpretació general el que el captiva: “M’encanta poder ser una persona diferent cada dia”. I és que per a Romero, poder convertir-se en “un mafiós un dia, un terrorista un altre o un home corrent” és “una experiència brutal”.

Les ganes d’aquest jove actor són infinites. Les expectatives que es planteja són altes, però l’esforç i les hores que hi dedica també són moltes. Per un futur que caldrà treballar-se, per un diamant en brut que cal polir amb l’experiència.

 

“Sempre actuen els mateixos, costa molt donar-se a conèixer”
 

Difícil camí
Romero considera que el més dur és “aconseguir donar-se a conèixer” perquè aquest és un món difícil, elitista i molt selectiu. “Tot funciona pel boca-orella”, afirma, al mateix temps que lamenta que “sempre actuen els mateixos i això fa que costi molt donar-se a conèixer”. Romero posa com a exemple els Estats Units, on “a cada pel·lícula nova que surt es dóna l’oportunitat a joves actors de participar-hi”, cosa que no passa a Espanya. I no només això, “al nostre país l’IVA cultural perjudica enormement aquestes professions”, igual que ho fa la mentalitat que “s’ha de treballar sense remuneració per guanyar experiència”.

APUNTS

Defineix-te
Sincer

Un llibre
‘El cuaderno de Noah’ de Nicholas Sparks

Una pel·lícula
‘‘American History X’ de Tony Kaye

Un viatge
París

Un referent
Justin Timberlake

Un somni
Arribar lluny