Marc Duran, càmera i acció!

Fotògraf

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 08 Octubre 2015 00:00

Perfils 2014/2015, perfils - marca duran

Entusiasta de la fotografia i enamorat de la seva família, Marc Duran gaudeix d’aquestes dues grans passions a parts iguals. Fotògraf des d’un moment que no recorda amb exactitud, Duran viatja, fotografia i posa tota la seva energia en la feina que fa. “Sóc 100 per cent entregat a la feina quan treballo i 100 per cent entregat a la meva dona i la meva filla quan sóc a casa”.

Duran considera que és un d’aquests “privilegiats” a qui enamora la seva feina, encara sense saber ben bé el perquè. Un dia “fa molts i molts anys” va acompanyar el seu pare al programa de televisió en el qual col·laborava i va quedar fascinat: “Tots aquells cables, focus, càmeres... em van captivar”. Des d’aleshores fins avui, no ha abandonat la càmera ni un segon i ha tocat tantes tecles com ha pogut. Ha treballat com a director de fotografia, fotògraf, operador de càmera i en infinitat de projectes.

Present ara al Mundial de Motos GP, Duran ha estat, durant molts anys, el director de fotografia d’un dels programes més cèlebres del Canal 33, com ‘Òpera en Texans’. I és, encara, l’ull que tot ho veu de les passejades de ‘El Foraster’ pels pobles més petits de Catalunya. Sense oblidar desenes de projectes en els quals ha fet d’operador de càmera entre concursos com ‘Ahora caigo’, videoclips musicals de grups com Mishima o espots publicitaris per a marques com ‘Pull&Bear’.

“De feina, per sort, no me’n falta”, manifesta, entusiasta. Precisament, l’entusiasme és el que l’omple d’energia per afrontar tots els projectes en els quals està immers. “Sóc d’aquells que, quan m’apassiona la feina que faig, hi dedico totes les hores que calgui”.
Duran admet que avui en dia “un mòbil pot fer molt bones fotos i et permet retocar-les”. Ell mateix era contrari a utilitzar els mòbils, però ara reconeix que el fa servir a totes hores, però “si vols un projecte amb cara i ulls, ningú t’ho podrà fer millor que un fotògraf professional”.

“This is opera t’apropa al món de l’òpera des de diversos indrets d’Europa”

This is opera’
De l’exitós ‘Òpera en Texans’ a l’itinerant ‘This is opera’. Marc Duran ha format part dels dos projectes, que busquen apropar-nos l’òpera i “ho aconsegueixen”.  El presentador, Ramon Gener, és una d’aquestes persones que “et transmeten la seva energia i passió per allò que fa”, explica Duran, que ha viatjat amb ell per tota Europa per a dur a terme aquest nou projecte per a Televisió Espanyola: This is opera. Tres quarts d’hora de reflexió al voltant del món de l’òpera. “És un dels projectes dels que estic més content i orgullós” perquè, en part, “l’hem fet amb un drap i una espardenya” i aquesta “és la manera d’espavilar-te i aconseguir que tot surti malgrat tenir pocs recursos”.

APUNTS

Defineix-te
Entusiasta, perfeccionista, atent

Un llibre
‘L’art de no amargar-se la vida’ de Rafael Santandreu

Una pel·lícula
‘Tierra’ de Julio Medem

Un viatge
M’encantaria fer la volta al món

Un fotògraf
Chema Madoz

Un somni
Estar tranquil