Roger Tomico, tot per l’escola

President de l’AMPA de l’Angeleta Ferrer

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 27 Agost 2015 10:03

Perfils 2014/2015, Perfils-Roger Tomico

Les famílies de l’Angeleta Ferrer fa temps que esperen amb candeletes que comenci a construir-se la nova escola a l’antiga nau de Can Fàbregas del paper. I és que no ha estat un procés fàcil des que la matinada del 8 de novembre de 2012, el president de l’AMPA, Roger Tomico i altres persones vinculades amb el centre educatiu van rebre una trucada per part de l’Ajuntament informant-los que l’endemà l’escola no podia obrir per danys a l’estructura de l’edifici. Gairebé tres anys després, s’ha aprovat la licitació de les obres i el nou espai ja és més a prop.

Tomico fa 11 anys que és pare de l’Angeleta Ferrer, on ha escolaritzat els seus tres fills. “Portava molts anys a l’AMPA i va ser circumstancial que en fos el president quan tot l’enrenou va començar”, segons explica. Tot i així, Tomico està convençut que gràcies al grup de pares que hi ha al darrere de l’AMPA “tot ha estat més fàcil”.

El 8 de novembre, amb l’escola tancada, es van reubicar els nens al pavelló Eusebi Millán i “vam començar un trasllat exprés”. “Amb un cap de setmana vam moure l’escola de la Plaça de Cuba a l’escola Torre Llauder”, recorda Tomico, que no deixa d’agrair l’acollida per part d’aquest centre. Les assemblees multitudinàries i les reunions amb l’administració pública van ser el primer pas, durant el qual es van descartar opcions com “reubicar els alumnes, buscar edificis buits per reobrir l’escola o implantar barracons” i es va arribar a la conclusió que “l’única possibilitat viable era la de construir una escola nova”.

Una escola nova que arriba després de molts mesos de negociacions i reunions d’un grup de pares que es van posar al capdavant de tot plegat: “Si les famílies no haguéssim pressionat o no haguérem tirat del carro, és possible que tot això s’hagués diluït”. Per Tomico, “els alumnes i les famílies són l’essència de l’escola i vam tenir la sort que un grup de pares hem destinat moltes hores de forma altruista a reclamar un espai educatiu per als nostres fills”.

“El que hem aconseguit és brutal, amb el context econòmic i la situació de l’ensenyament”

Més espera
Malgrat amb cert retard, la licitació de les obres va arribar a mitjans d’agost i això permetrà que l’escola estigui a punt, en principi, el desembre del 2016, però Tomico no descarta que sigui “una mica més endavant”. Però tot i així, Tomico es mostra satisfet de la lluita feta des de la direcció i l’AMPA del centre, perquè “el que hem aconseguit és brutal, amb el context econòmic i la situació de l’ensenyament”. L’escola nova de l’Angeleta Ferrer dotarà el centre de la ciutat d’un nou espai escolar que “permeti tenir un centre educatiu de proximitat, on els alumnes puguin anar sols a l’escola sense problemes”. Ara, només els queda “continuar amb el seguiment del projecte i vetllar pel projecte educatiu de l’Angeleta Ferrer”.

APUNTS

Defineix-te
Gaudeixo de la vida

Un llibre
‘‘Cien años de soledad’ de Gabriel García Márquez

Una pel·lícula
‘‘El Padrino’ de Francis Ford Coppola

Un viatge
San Francisco

Un referent
Els meus pares

Un repte
Veure l’Angeleta construïda.