Josep Civit Torrents, motor de l’hostaleria

President del Gremi d’Hostaleria i Turisme

  • Mireia Biel / Anna Aluart
  • Dijous, 11 Juny 2015 00:00

Perfils 2014/2014, Perfils-Josep Civit

De comercial de la indústria farmacèutica a propietari d’un restaurant. Els canvis dràstics sovint atrapen les persones, en el bon sentit de la paraula. I Josep Civit, actual president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, n’és un clar exemple. El món de la restauració el va captivar i des de fa 27 anys hi dedica cos i ànima.

Als seus 72 anys, Civit manté la vitalitat necessària i la il·lusió imprescindible per obrir les portes del Voramar, un restaurant a primera línia de mar a la frontera entre Arenys i Caldetes. Amb el soroll de les onades de fons, recorda com va dedicar 21 anys de la seva vida professional a la indústria farmacèutica, on va voltar “de dilluns a divendres per tota Espanya”, fins que el cos li va demanar un canvi d’aires.

La casa on avui s’hi ubica el restaurant “era de la nostra propietat” i després de fer-hi obres i moltes reformes, van obrir les portes. Malgrat que aquesta no és una zona gaire visitada pels turistes, els locals solen fer-hi molta vida, sobretot a l’estiu. “El 80% de la nostra clientela són habituals”, un fet que demostra la importància de la “fidelització”.
De fet, per a Civit, el més gratificant d’aquesta professió és la gent. “El meu dentista em va dir una vegada que m’envejava perquè ell també tractava amb la gent, però a ell el miraven malament per la factura i es queixaven del dolor, i a mi em pagaven el que feia falta i marxaven contents amb la panxa plena”. Rient, assegura que “el més important és la relació qualitat-preu, fidelitzar la gent i proporcionar un bon servei”.

Ara fa un any, i gairebé per accident després de la mort sobtada de l’expresident Josep Navarro, Civit el va rellevar en la presidència del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme. “Vam treballar pel gremi junts, per aixecar-lo”, explica. Ara, Civit ha emprès la tasca de continuar la feina i de tirar endavant un sector castigat per la crisi econòmica.

“La nostra principal funció és la d’estimular l’activitat econòmica dels restaurants de la zona”.

Estratègia positiva
La crisi econòmica ha estat dura per a tots els sectors, també pel de l’hostaleria, que ha vist com molts restaurants abaixaven la persiana i com el poder adquisitiu dels consumidors disminuïa. “Quan vam agafar el gremi amb en Josep Navarro, estava enfonsat”, assegura Civit. Una associació com aquesta, que fa més fort el sector, havia de seguir endavant. Després de molta feina i esforç, “ara estem desembolicant tot el que estava embolicat i hem començat una nova estratègia”. Una idea que el que pretén no és una altra cosa que “estimular l’activitat econòmica del sector organitzant tot tipus d’activitats, des de fires fins a pesolades”. De mica en mica, “podrem anar treballant en positiu per assolir tots els objectius de la nova estratègia”, segons Civit.

APUNTS

Defineix-te
M’ho miro tot en positiu.

Una qualitat
L’esperit d’observació.

Un llibre
La pròpia vida és una novel·la.

Una pel·lícula
Les comèdies intel·ligents.

Un viatge
Argentina i Egipte.

Un repte
Viure tranquil sense preocupacions.